Musicalnieuws.nl

Ontdek in Muziekcentrum Enschede de muzikale rijkdom van ABBA

Alleen de mooiste liedjes van ABBA komen voorbij tijdens een fantastische muzikale middag op zondagmiddag 9 oktober in het Muziekcentrum in Enschede. Dat wordt vanaf 15.00 uur een prachtige stap terug in de tijd met de voorstelling ABBA Forever. Medewerking wordt onder meer verleend door het Wilmink Project Orkest, Wilminks Kweek, Lone van Roosendaal, Desi van Doeveren en Job Bovelander.

ABBA is niet meer weg te denken in de popmuziek. Wie heeft er niet gedanst op Dancing Queen? Wie pinkte niet stiekem een traantje weg bij The Winner Takes It All? Wie zingt niet automatisch mee met Super Trouper?

‘’We gaan met elkaar een mooie middag beleven, waarbij uiteraard de bekende hits langskomen, maar dan vaak net even anders dan iedereen gewend is’’, zo laat dirigent Jos Pijnappel van het Wilmink Project Orkest weten. ‘’Naast de grootste hits spelen we ook een paar minder bekende verrassende parels en uiteraard materiaal van hun spectaculaire comeback-cd Voyage uit 2021.’’

Het Wilmink Project Orkest wordt ondersteund door een flinke groep achtergrondzangers en -zangeressen en drie vocalisten die het werk van ABBA zowel muzikaal als tekstueel alle eer bewijzen.

De voorstelling is mede bedacht door Louis van Beek. De regisseur van deze voorstelling is een bekende van het Wilminktheater. Zo heeft hij onder meer tijdens de coronaperiode op
WM | TV in twaalf delen het beroemde boek Zestig fabels van de Franse schrijver en dichter Jean de La Fontaine voorgedragen. Van Beek is niet alleen regisseur maar ook acteur, schrijver en theatermaker.

Ervaar tijdens ABBA Forever hoe rijk de muziek van ABBA is, hoe gelaagd de arrangementen zijn en hoe hun teksten verrassend veel diepte kennen. Ga mee op reis door het ABBA-landschap en ontdek de muzikale rijkdom van het Zweedse viertal dat de popmuziek voorgoed heeft veranderd.

Wilmink Project Orkest
Een poule met ruim tachtig gemotiveerde muzikanten vormt de basis van het Wilmink Project Orkest. In wisselende samenstelling treden ze onder leiding van dirigent Jos Pijnappel op in grote producties van het Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede. Het Wilmink Project Orkest heeft al vele succesvolle optredens achter de rug zoals een speciale uitvoering van de Markus Passion en een grootse tribute met muziek van Queen.

Wilminks Kweek
Gepokt en gemazeld, zo komen de studenten van Wilminks Kweek na een jaar uit hun opleidingstraject. Het traject van Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede leidt theatertalent op om het voor de regio te behouden.

Lone van Roosendaal
Zangeres, actrice en musicalster Lone van Roosendaal maakt al enkele jaren deel uit van de ABBA-coverformatie Voulez-Vous. Ze is wereldwijd de enige vrouw die de hoofdrol van Donna in Mamma Mia! in drie verschillende landen (Nederland, België en Duitsland) heeft gespeeld.

Desi van Doeveren
Desi van Doeveren is bekend van The Voice of Holland. Daarna is zij voornamelijk actief in het muziektheater en speelde onder meer in Alex Klaasens Showponies en Woef Side Story. Desi is te zien in meerdere seizoenen van het Sinterklaasjournaal.

Job Bovelander
Job Bovelander is een veelzijdig acteur en zanger. Hij heeft op televisie gespeeld in onder meer Onderweg naar Morgen, Kinderen voor Kinderen Songfestival, Una Voce Particolare, Zeg 'ns Aaa en Dokter Tinus. Op het witte doek is hij bekend van onder meer Kruimeltje en De Club van Sinterklaas. In het theater heeft hij gespeeld in Het verzet kraakt, Charley en Lazarus.

Meer informatie en kaarten via www.wilminktheater.nl/abba