Musicalnieuws.nl

Ondanks dat Owen zijn familie en vrienden mist, blijft hij waarschijnlijk nog langer in Duitsland

Al vroeg arriveerde wij op 2 april 2023 bij het Stage Theater an der Elbe voor ons interview met Owen Playfair.

Owen speelt momenteel in de musical Frozen (in het Duits Die Eiskönigin) de rol van Kristoff. Kristoff is de innemende ijsverkoper, die samen met zijn rendier Sven menig meisjes hartje doet smelten.
Wij vroeg hem hoe het hem bevalt in Duitsland en hoe zijn Duits is.

Owen zit inmiddels al acht maanden in Hamburg en hij vindt het daar fantastisch. Het is een leuke show, heeft leuke collega’s en het publiek is elke avond anders, maar wel steeds heel enthousiast. Hamburg is ook een mooie havenstad, dus dit alles maakt het voor hem wel heel fijn om daar te wonen en te werken.

De Duitse taal vind hij wel wat lastig, omdat hij het allemaal heel goed wilt doen. Hij kan zichzelf goed verstaanbaar maken en verstaat ook alles gewoon. Ook op het podium gaat het Duits heel goed vindt hij zelf, maar gelukkig hoort hij dat ook van anderen. Het is nog geen automatisme en hij denkt ook nog steeds in het Nederlands. Dat er zoveel Nederlanders in de cast zitten helpt natuurlijk ook niet, want dan blijf je onder elkaar toch Nederlands spreken. Ook zijn er veel Italianen en daar spreekt hij dan Engels mee, dus hij spreekt backstage relatief weinig Duits.

Er is wel een verschil tussen spelen in Nederland en in Duitsland, want hij merkt dat het backstage allemaal een stuk strenger is dan in Nederland. Veel regels en in Nederland kon hij toch wat vrijer bewegen. Nu moet hij voor veel dingen toestemming vragen, wat hij in Nederland niet zou hoeven te doen.  Qua publiek is het lastig te vergelijken omdat hij in Nederland in de Tina Turner musical stond en nu in een kindervoorstelling. Nu hoort hij steeds gegiechel en gelach in de zaal en dat vind hij heerlijk, maar dat was natuurlijk bij Tina wel heel anders.

Als wij hem vragen wat hij nou leuker vindt: spelen in een musical of alleen zingen zegt hij dat het alle twee wel heel anders is. Het is alle twee wel erg leuk, maar het verschil is dat je in een musical het verhaal van een ander vertelt en met zingen (zoals bij Mainstreet) vooral je eigen verhaal en ervaring vertelt. Owen is erg trots dat hij goed in het acteren is gegroeid, want hij heeft hier nooit voor op school gezeten en heeft het in de praktijk geleerd en heeft er erg veel plezier in.

Kristoff is wat rustiger dan andere karakters en dat is voor Owen wel een uitdaging, want hij is van zichzelf meer zoals het karakter Anna: lekker druk en alles proberen. Dat past helemaal niet bij Kristoff, dus moet hij zich steeds inhouden.

Owen heeft over droomrollen en producties niet echt nagedacht, maar als hij iets zou moeten noemen zou hij graag een rol in de musical Hercules willen. Maar bovenaan zijn lijstje zou dan de rol van Prins zijn in “The Princess and the Frog”. Hij zou graag in Disney musicals blijven spelen en houdt heel erg de jazzy muziek van “The Princess and the Frog”.

Tijdens de coronatijd was het heel verwarrend, want hij zat toen in Tina en ze hebben toen 4 á 5 keer het repetitieproces opgestart en steeds werd het weer gecanceld. Dit was een hele verwarrende periode. Maar nu heeft Owen het wel erg fijn in Duitsland en hier is meer werkgelegenheid dus verwacht hij nog wel langer in Duitsland te werken, maar hij vindt het alleen jammer dat hij zijn familie en vrienden moet missen.

Wij wensen Owen nog veel plezier in Duitsland en hebben erg genoten van zijn Kristoff tijdens de middagvoorstelling

Kijk HIER voor ons fotoverslag van het slotapplaus

Producties Musical 2.0 - 2024/2025