Musicalnieuws.nl

Nurlaila Karim, Marlon David Henry, Juneoer Mers, Dieter Spileers, Steven Roox en Noah Blindenburg in The Bodyguard

Vandaag heeft Stage Entertainment Nederland bekendgemaakt wie naast Nyassa Alberta (Rachel Marron) en Tarikh Janssen (bodyguard Frank Farmer) in de musical The Bodyguard gaan spelen. De rollen van Nicki Marron, de stalker, Sy Spector, Tony Scibelli, Ray Court en de manager worden respectievelijk vertolkt door Nurlaila Karim, Marlon David Henry, Juneoer Mers, Dieter Spileers, Steven Roox en Noah Blindenburg. The Bodyguard is vanaf 30 maart slechts vijf maanden in het Beatrix Theater Utrecht te zien.

Het is voor Nurlaila Karim niet de eerste keer dat ze de rol van Nicki Marron speelt. In 2016 was ze ook al in The Bodyguard te zien. ‘Het zijn iconische nummers die ik in de voorstelling mag zingen. En alle songs worden in de originele, Engelstalige uitvoering gezongen. Ik kijk er erg naar uit om samen met Nyassa op het toneel te staan. We deelden in TINA - De Tina Turner Musical dezelfde rol, maar hebben nog nooit samen gespeeld. Vanaf maart gaat dat wel gebeuren. Ik kan niet wachten.’
 
Met de komst van de actrice Noah Blindenburg houdt Stage Entertainment niet langer vast aan het gegeven dat de manager van Rachel Marron door een man wordt gespeeld. ‘Het oorspronkelijke script van The Bodyguard is begin jaren negentig geschreven’, zegt Noah Blindenburg, die momenteel in TINA ‒ De Tina Turner Musical te zien is. ‘Ik vind het een fijne ontwikkeling dat de rol van de manager ook door een vrouw gespeeld kan worden en dat ik de eerste ben die dat wereldwijd mag gaan doen.’
 
The Bodyguard vertelt het verhaal van Frank Farmer, voormalig Secret Service Agent, die wordt ingehuurd door popster Rachel Marron als bodyguard om haar te beschermen tegen een psychopaat. Kan Frank zowel Rachel als haar familie beschermen tegen de dreiging van een stalker of is de ontluikende aantrekkingskracht die ze voor elkaar voelen een veel grotere uitdaging? Voel de spanning en de verleiding in The Bodyguard. Musical, popconcert, thriller en love story in één.
 
The Bodyguard is vanaf 30 maart gedurende vijf maanden exclusief te zien in het Beatrix Theater Utrecht en volgt daarmee TINA – De Tina Turner Musical op. Op 16 april is de première.
 
Meer informatie en kaartverkoop: thebodyguard.nl

Producties Musical 2.0 - 2024/2025