Musicalnieuws.nl

Nieuwe Rozettes wederom een geslaagd feestje

Dit jaar keren The Rozettes wederom terug in het theater met de show: The Rozettes 4 ever. Slechts 20 keer is de show te zien in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam. Op vrijdag 9 augustus ging deze swingende voorstelling in première en MusicalNieuws was hierbij aanwezig.

Net als voorgaande edities kruipt Frank Sanders in de huid van de flamboyante Lady Felice. Met zijn Nederlandse repertoire weet hij het publiek in te palmen en te ontroeren. Hiermee laat hij zien en horen waarom Lady Felice nog altijd haar mannetje staat. Wesley de Ridder schittert weer als Ashley Knight. Het multi-talent mag vele kanten laten zien en horen. Vooral de komische timing van Knight laat het publiek mooi meegaan in het verhaal. Nieuw in de cast zijn Mitch Wolterink als Bouncy en Samir Hassan als Miss Matchy Rose. Beide weten ze het publiek in te palmen met hun alternatieve persoonlijkheden.
De gehele cast straalt in deze flamboyante voorstelling vol veren en glitters. Dus zeker ook hulde aan de kostuums van Jan Aarntzen. Aan de piano is Guus van Wolde een geweldige muzikale ondersteuning voor de ‘dames’. Het script is net als voorgaande voorstellingen geschreven door Allard Blom en de regie is ook dit jaar in handen van Paul van Ewijk.

Verhaal:
De populaire dragqueen Ashley Knight (Wesley de Ridder) opent in hartje Amsterdam haar eigen club, genaamd de Knight Club. Samen met haar protegé, het jonge talent Bouncy (Mitch Wolterink), werken ze aan een spectaculaire opening van de club. Als haar oude mentor Felix (Frank Sanders) samen met zijn protegé Alex (Samir Hassan) een week voor de opening voor de deur staat volgt er een confrontatie. Felix is overtuigt dat de bezoekers van de nieuwe club zitten te wachten op de klasse van Lady Felice. Echter Ashley is het hier absoluut niet mee eens.
Ashley en Bouncy nemen samen Alex onder hun hoede. De getalenteerde Alex ontdekt met deze hulp zijn innerlijke artiestennaam. Ook wil Alex niet meer met Felix terug naar Ibiza.
Gelukkig komen Ashley en Felix tot een oplossing die voor alle partijen gunstig uitpakt.

The Rozettes 4 ever is een confrontatie tussen jong en oud, tussen toen en nu, tussen kunst en vermaak. Maar bovenal is dit vierde deel van The Rozettes sage een weerzien met onweerstaanbare types als Lady Felice en Ashley Knight en een kennismaking met spannend, nieuw talent: Bouncy en Miss Matchy Rose.
The Rozettes 4 ever is een feestje wat je niet wilt missen en is van 8 augustus t/m 1 september, Iedere donderdag t/m zondag, te zien in Betty Asfalt Complex in Amsterdam. Ga dit zien!

Door Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025