Musicalnieuws.nl

Nieuwe culturele seizoen gaat van start met de Uitmarkt in Amsterdam

Met de 40e Uitmarkt in Amsterdam werd vorig weekend traditiegetrouw het nieuwe culturele seizoen geopend. Vormde de afgelopen jaren het Museumplein het d├ęcor voor de Uitmarkt, ditmaal was gekozen voor het gebied op en rond het Oosterdok. Geen Concertgebouw dus op de achtergrond, maar het Scheepvaartmuseum. De nieuwe locatie zorgde voor een ruimere opzet van de Uitmarkt en (schijnbaar) minder drukte.

Op het voormalige marineterrein was er ruimte voor alle producenten en gezelschappen en orkesten om de producties voor dit jaar te presenteren, de kade rond de OBA werd gevuld met boekenstalletjes en NEMO was de locatie waar optredens voor de jeugd plaatsvonden. Het Scheepvaartmuseum bood een podium voor alle dansgezelschappen.
 
Zoals te doen gebruikelijk verder twee live optredens vanaf de Uitmarkt op de zaterdag avond. Ditmaal mocht Herman van Veen delen uit zijn nieuwe voorstelling presenteren, later op de avond was het de beurt aan Sven Hammond met het Soul Flower Revolution Concert met solisten Ivan Peroti Edsilia Rombley, Leona Philippo, Thijs Boontjes, Jeangu Macrooy en Michelle David en het ZO! Gospel Choir.
 
En uiteraard werd de 40e Uitmarkt afgesloten met de Musical Sing-a-Long, gepresenteerd door Frits Sissing en Romy Monteiro. Onze uitgebreide fotoreportage van de Musical Sing-a-Long (optredens en repetities) is inmiddels terug te vinden op onze facebook pagina. Binnenkort ook een uitgebreide fotoreportage op onze facebookpagina van de zaterdag.

Ons fotoverslag van zaterdag vind u HIER en
van de Sing-A-long vind u HIER

Producties Musical 2.0 - 2024/2025