Musicalnieuws.nl

Niet alleen humor, maar meer diepgang in Opvliegers 5

Op maandag 13 januari ging Opvliegers 5: Op Safari’ in première in het Delamar Theater in Amsterdam.

In dit vijfde deel van de succesvolle reeks gaan dezelfde vier vriendinnen als in het vorige deel de Big 5 zoeken in Zuid Afrika. Ze reizen af naar Zuid-Afrika omdat Loes is gevraagd voor een fotoshoot in een nieuw maandblad met als thema: ‘Lachend in de overgang’. De vriendinnen grijpen deze kans aan om gelijk met z’n vieren vakantie te vieren en op zoek te gaan naar de wilde beesten.
Net zoals bij de vorige show heeft elke vriendin weer haar eigen verhaal. Loes (Rian Gerritsen) heeft de liefde van haar leven gevonden. Alleen dit keer geen jongere man, maar Nico een man van 71. Houdt deze verliefdheid ook stand als Loes haar bril opzet?

Joke (Anouk van Nes) moet haar huis opknappen na een flinke brand, alleen is zij met vakantie gegaan terwijl haar wederhelft het huis in Nederland probeert op te knappen. Ondanks dat zij in Zuid Afrika zit, neemt Joke toch via de telefoon de beslissingen over  wat er wel en niet met het huis mag gebeuren.
Shirley (Joanne TelBiesford) probeert mannen, internet en daten af te zweren, maar dat is toch echt zwaarder dan het lijkt.
Moniek (Sandra Mattie) heeft tot het laatst haar mond gehouden, maar tegen het eind van de voorstelling komt er een eind aan alle grappen en grollen en krijgt de voorstelling een andere wending als zij vertelt gediagnosticeerd te zijn met een ernstige ziekte.

De eerste vier Opvliegers waren erg grappig en daarom waren wij beetje huiverig of deel 5 weer zo grappig zou kunnen zijn, maar toch lukt het de schrijvers en de acteurs weer om ons regelmatig in een deuk te doen liggen. Echter in tegenstelling tot de vorige vier is het niet alleen vrolijkheid wat de klok slaat. Deze versie gaat dieper dan alleen de vrolijkheid, want als één van de vriendinnen ziek blijkt te zijn laten ze pas zien hoe hecht de groep vriendinnen daadwerkelijk is.

Kijk HIER voor de speellijst en kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025