Musicalnieuws.nl

Nederlandse Reisopera: Semi-geënsceneerde Die Zauberflöte vanaf 20 januari in de theaters

Semi-geënsceneerde Die Zauberflöte vanaf 20 januari in de theaters

Vanaf vrijdag 20 januari reizen wij  langs de theaters met een semi-geënsceneerde versie van Mozarts Die Zauberflöte. Een voorstelling zonder decors, maar wel scenisch van aard: de zangers staan niet statisch op het toneel, maar zingen en spelen volgens een regie-concept. De muzikale leiding is in handen van dirigenten Marcus Merkel en Wolfgang Wengenroth, de begeleiding wordt verzorgd door Phion, orkest van Gelderland & Overijssel.  Die Zauberflöte is een coproductie met de Volksoper Wien in Wenen.

Speeldata: Enschede (Wilminktheater, 20 + 22 jan), Breda (Chassé Theater, 26 jan), Maastricht (Theater a/h Vrijthof, 31 jan), Arnhem (Stadstheater, 2 feb), Utrecht (Stadsschouwburg ,4 feb), Eindhoven (Parktheater, 7 feb), Zwolle (De Spiegel, 9 +11 feb)Apeldoorn (Orpheus, 14 feb),  Amsterdam (Theater Carré 17 + 19 feb), Groningen (Stadsschouwburg, 21 feb), Den Haag (Amare, 23 feb). Tickets: https://reisopera.nl/programma/die-zauberfloete. 

Wat is semi-geënsceneerd?

Dit wil zeggen dat er geen decor te zien is, maar wel theaterbelichting. De voorstelling is geen ‘statisch’ concert want de zangers acteren en zingen volgens een aangepaste regie. De zangers dragen geen echte toneelkostuums, maar wel kleding die past bij de handeling en bij hun rol. Het orkest zit niet in de orkestbak maar op het toneel en is onderdeel van het toneelbeeld. Alle muziek uit de opera wordt uitgevoerd, alle geliefde aria’s zitten in de voorstelling. De hele originele cast, koor Consensus Vocalis en de musici van orkest Phion spelen mee in de productie.