Musicalnieuws.nl

Na lang wachten eindelijk eerste repetitiedag voor cast van Les Misérables

DE LEGENDE IS TERUG! Het verhaal over vriendschap, vrijheid en liefde keert terug naar Nederland. De vernieuwde versie van deze klassieker komt met een geheel nieuw decor en een getalenteerde cast naar Nederland en is vanaf 18 februari te zien in de Kunstlinie in Almere

Na de try-outs in Almere gaat het gehele decor naar het Koninklijk Theater Carré waar ook de officiële première zal plaatsvinden.

Vandaag werd de volledige cast gepresenteerd van de nieuwe versie van Les Miserables! De cast had lang moeten wachten voordat ze nu eindelijk met de repetities mochten beginnen en ze hebben er allemaal heel veel zin in.

Het verhaal:
Frankrijk in een tijd van onrust, armoede en oneerlijkheid. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Javert helpt hem uit de droom en laat hem weten aan welke voorwaarden hij de rest van zijn leven moet voldoen. Om hieraan te ontsnappen verscheurt Jean Valjean zijn vrijlatingsbrief en neemt een nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij een goed persoon te zijn en probeert hij zijn verleden achter zich te laten. Lukt het Jean Valjean om uit handen te blijven van de geobserdeerde Javert, die hem koste wat kost wil bestraffen voor het breken met de voorwaarden?
Les Misérables, een legendarisch, maar vooral zeer aangrijpend en tijdloos verhaal. Geschreven door Victor Hugo. Een musical die je gezien moet hebben!
 
De Nederlandse cast
Milan van Waardenburg – Jean Valjean
René van Kooten – Alternate Jean Valjean
Freek Bartels – Javert
Yannick Plugers – Thénardier
Michael Muyderman – Marius
Channah Hewitt – Fantine
Vajèn van den Bosch – Éponine
Ellen Pieters – Madame Thénardier
Mark Roy Luykx – Enjolras
Sem Gerritsma – Cosette
 
Kijk HIER voor ons fotoverslag van de presentie