Musicalnieuws.nl

Musicalvereniging Westend brengt satirische musical over liefde en revolutie

Hoorn – ‘Westend groots, indrukwekkend, fenomenaal’, was de niet geringe kop die het Noordhollands Dagblad in mei boven hun recensie van het drie keer uitverkochte ‘Stil Verzet’ zette. Krap twee maanden later start de populaire West-Friese musicalvereniging Westend de kaartverkoop van een nieuwe productie: Urinetown.

Waar Stil Verzet een geheel eigen productie was, van verhaal tot compositie, is Urinetown als vanouds een ‘bekende titel’. Voorzitter Marleen Schrandt: “Stil Verzet was geweldig om neer te zetten in Sportcentrum Hoorn, en het is ongelooflijk hoeveel hartverwarmende reacties we daar op gekregen hebben. Maar na zo’n megaproject van vijf jaar is het ook heerlijk om weer terug te keren naar Het Park.”

Westend zou Westend niet zijn als ze niet ook hier een bijzondere draai aan zouden geven. “Normaliter staan we in de grote zaal van de schouwburg. Dit keer gaan we voor een intiemere setting. In de kleine zaal werken we met twee casts. Dé manier om al onze leden te laten shinen!”, aldus Schrandt. Wie graag een bekende wil zien schitteren in Urinetown, doet er daarom goed aan om via westendhoorn.nl te kijken welke cast er wanneer speelt.

Synopsis Stil Verzet

Welkom bij Urinetown – niet de plaats, natuurlijk, maar de musical. In een wereld waar water schaars is, zijn privé-toiletten afgeschaft en moet iedereen betalen om zijn behoefte te doen. Bobby Goud is het zat, en spoort het volk aan om in opstand te komen tegen het bedrijf dat deze toiletten beheert. Waar hij echter geen rekening mee heeft gehouden, is dat dat hij als een blok zou vallen voor de charmante Lot. En laat dat nou net de dochter zijn van de toiletten-beheerder…

Urinetown neemt u mee in een verhaal over hebzucht, corruptie, liefde en revolutie. Een komische musical vol satirische humor, over hedendaagse maatschappelijke zaken die ons allemaal raken.

Urinetown, 26 en 27 november 2022 in Schouwburg Het Park. De kaartverkoop is nu gestart via hetpark.nl.


Producties Musical 2.0 - 2024/2025