Musicalnieuws.nl

Musical Joelia na coronaperiode eindelijk in première

Op vrijdag 25 februari 2022 gaat de langverwachte, zesde musical van Starlight Musical Productions vzw in première in Cultuurhuis De Branding in Middelkerke: Joelia, een volledig zelfgeschreven verhaal van Koen Appels, moest net als zoveel theaterproducties de voorbije, wispelturige coronamaanden lijdzaam ondergaan maar geniet nu volop van code ‘oranje’. De aanhouder wint!

Joelia gaat over dromen van een betere toekomst, een beklijvend verhaal over een jonge vrouw die het wil maken in de musicalwereld. Slaagt Joelia in haar opzet? Kan ze haar dromen waarmaken of bepaalt haar verleden haar toekomst? Zijn haar vrienden wel echt haar vrienden? Is Joelia te naïef voor deze wereld of is groeit ze uit tot een sterke jonge vrouw die de wereld zal veroveren? Starlight Musical Productions vzw bracht een cast van 33 acteurs en actrices samen die onder begeleiding van een live orkest de eigentijdse perikelen in de *Starlight* musicalschool tot leven brengen.

Sinds 5 september 2021 is een gemengde groep van kinderen, jongeren en volwassenen aan het werk om de teksten, liedjes en choreo’s onder de knie te krijgen. Nu zijn ze klaar om te schitteren in een bedrijfsvoorstelling en tien vertoningen voor het grote publiek tijdens de krokusvakantie van 25 februari tot 6 maart 2022.