Musicalnieuws.nl

Meesterlijke uitvoering van Master Class door Pia Douwes

Pia Douwes kruipt met overgave in de huid van operadiva Maria Callas in de voorstelling Masterclass. In deze betoverende productie neemt ze het publiek mee naar de Juilliard School in New York, waar Callas haar laatste masterclass geeft aan drie getalenteerde studenten

Pia zet een fenomenale prestatie neer als de veeleisende, maar bevlogen Callas. Ze weet de zaal te van de hele voorstelling te boeien met haar scherpe observaties en onverbloemde adviezen aan haar leerlingen. De chemie tussen Douwes en de jonge talenten is voelbaar, wat resulteert in ontroerende en soms hilarische momenten.

Michelle van de Ven, Amy Egbers en Mark Roy Luyks kruipen met passie in de huid van hun personages. Ze bezitten stuk voor stuk prachtige stemmen en weten hun rollen met veel diepgang te vertolken. De jonge acteurs leren veel van Pia Douwes, maar zij dragen ook in grote mate bij aan het succes van de voorstelling.

De muziek wordt verzorgd door Kees van Zantwijk, die als Manny Weinstock niet alleen de pianist speelt maar ook nog eens echt is.
Tenslotte zorgt Florus van Rooijen als Technicus regelmatig voor de extra komische noot in de voorstelling

Masterclass is meer dan alleen een voorstelling over opera. Het gaat over de kracht van muziek, de zoektocht naar perfectie en de complexiteit van het menselijk karakter. Na afloop van de voorstelling blijf je nog lang napraten over de krachtige monologen van Pia.

Kijk HIER voor ons fotoverslag en kijk op onze facebookpagina voor de foto’s van de rode loper.
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025