Musicalnieuws.nl

Lotte van der Veen pakt ons in als Robin Hood

Het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) is al jaren een begrip in de musical wereld en is het enige jeugdtheater dat met de producties toeren door het land. En met Robin Hood geeft NJMT wederom een prachtig visite kaartje af.

Robin Hood de musical is een verhaal over strijden voor gelijkheid en je stem laten gelden. Een episch, avontuurlijk kostuumdrama met een boodschap die nog altijd actueel is. 
 
Het Verhaal:
Wanneer Marian na jaren terugkeert naar het kasteel in Nottingham, schrikt ze van hoe de stad er aan toe is. In het kasteel voelt Marian zich opgesloten; ze ziet machteloos toe hoe het volk lijdt. Dan staat er plotseling een held op vanuit de menigte. Deze Robin Hood sluit zich aan bij een bende vogelvrijverklaarden die in het bos van Sherwood woont. Intussen hoort Marian dat ze wordt uitgehuwelijkt aan de hardvochtige sheriff De Rainault. Haar vrijheid wordt stukje bij beetje meer ingeperkt. Maar wie schuilt er onder de kap van Robin Hood en zal deze held erin slagen om meer gelijkheid af te dwingen?
 
In de hoofdrol zien en horen we Lotte van der Veen zij blies ons met haar spel en haar stem compleet weg. Helaas speelde Cystine Carreon niet op zondag 12 februari in het Spant in Bussum, maar haar alternate Maribel Kamphuis deed het ook uitstekend.
De tegenspeler van Robin Hood is Guy van Gisborne en ook die werd vandaag gespeeld door de alternate: Mats van der Hulst en dat deed hij met verve. Mats is een leuke verschijning en samen met Lotte maakt het een mooi plaatje.
 
Elise Berends schreef niet alleen het script en de muziek, maar ze nam ook nog de regie voor haar rekening. De muziek is erg mooi en niet alleen de solonummers, maar ook de vele groepsnummers werden ronduit prachtig uitgevoerd en werden telkens beloond met een luid applaus. Van de muziek is ook een cd te koop, zodat er thuis nog verder genoten kan worden.
 
Na de voorstelling kan iedereen met de hoofdrolspelers in de foyer op de foto en daar nemen ze ook alle tijd voor.
 
Robin Hood de musical is tot en met 4 juni te zien in theaters door het hele land. Meer informatie en de volledige speellijst zijn te vinden op www.robinhooddemusical.nl
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025