Musicalnieuws.nl

Leah Thys is veerkrachtiger dan ooit als de dame in het busje

Eindelijk mogen we weer spelen! Na 14 maanden stilte staan we terug op de planken en hoe! Met een knaller van een productie : De Dame in het Busje. Leah Thys is veerkrachtiger dan ooit en speelt de rol van haar leven. Vanaf 8 september in Fakkeltheater Antwerpen

Miss Shepherd, een vrouw waarvan niemand weet waar ze vandaan komt, parkeert “tijdelijk” haar busje op de oprit van de bekende schrijver Alan Bennett in Londen en blijft daar vervolgens zomaar eventjes 15 jaar wonen! 

Vijftien jaar waarin de schrijver het mysterie probeert te ontrafelen van deze autoritaire en wispelturige vrouw, die niets of niemand spaart. 

In de wereld van Miss Shepherd is muziek vreselijk, is de Maagd Maria een zegen en liefdadigheid een hobby! Enigszins vertederend wordt ze een figuur van de buurt. 

Wat begon als een tegen wil en dank toegestane gunst, werd een relatie die hun beide levens veranderde. Een onwaarschijnlijk, ontroerend, hilarisch maar waargebeurd verhaal!
 
Tussen alle meningsverschillen, zotheid en komische situaties door,  is 'De Dame in het Busje' vooral een mooie mix van menselijkheid en humor.

Leah Thys, één van onze grootste actrices in België, wordt omringd door een prachtige cast en speelt de rol van haar leven: die van Miss Shepherd, op het witte doek gespeeld door die andere grote dame, Maggie Smith, in de film "The Lady in the Van". 

 Kijk HIER voor meer informatie