Musicalnieuws.nl

Knowing we must say goodbye-Celinde Schoenmaker sluit succesvolle periode Phantom Of The Opera af

Vorige week kwam na twee jaar een einde aan het avontuur van Celinde Schoenmaker in de Londense productie van the Phantom Of The Opera. Twee jaar geleden speelde zij haar eerste voorstellingen als Christinee DaeƩ naast routinier John Owen Jones in de rol van Phantom om daarna 1,5 jaar lang naast Ben Forster als Phantom te spelen.

In deze twee jaar mochten hoogtepunten elkaar opvolgen:
Bij de Olivier Awards in 2016 won de productie de Audience Award en gaf het een geweldig optreden op Covent Garden Piazza.

Hierna werd bekend dat onder andere Ben Forster, Nadim Naaman (Raoul) en Celinde hun contract hadden verlengd, wat betekende dat zij ook deel waren van de Phantom of the Opera’s 30th anniversary cast. 
In de aanloop hiervoor werd een grootste media campagne gestart waardoor zij door heel Londen op bussen, in de metro en op grote billboards te zien waren.
De dertigste verjaardag-voorstelling ging gepaard met een speciale finale waar onder andere John Owen Jones, Sierra Boggess en Gardar Thor Cortes (de twee laatst genoemde waren beide gecast voor de Franstalige première welke helaas is uitgesteld vanwege een verwoestende brand in het theater) ook aan deelnamen.
Ook werd het publiek werd getrakteerd op een komische versie van All I Ask Of You, waar Cameron Mackintosh en Sir Andrew Lloyd Webber hun opwachting maakte. Dit alles met gratis champagne van het huis en een speciale brochure maakten het een groot feest!
 
In juni 2017 trad Phantom Of The Opera traditiegetrouw op tijdens West End Live waar Celinde en Ben ‘Phantom of the Opera’ en ‘Music of the night’ ten gehore brachten voor een vol Trafalgar square.
 
Maar aan alles komt een einde, en zo was het 2 september 2017; de dag waarin The Phantom of the Opera afscheid nam van weer een succesvolle cast. Onder andere Ben Forster, Nadim Naaman, Celinde Schoenmaker en Daisy Hulbert (Meg Giry) verlieten na deze avond het gezelschap.

Waar we vaak zien bij de voorlaatste show (mock-up matinee) dat er allerhande grapjes tussen acteurs worden uitgehaald, speelde Phantom of the Opera voornamelijk een solide show met weinig grapjes en verrassingen.
Desondanks wist zij het publiek nog wel degelijk te verassen want de gehele cast was goed op dreef en wist zeker vocaal de zaal volledig weg te blazen. Een staande ovatie, een speciaal applaus moment voor Celinde, en zelfs bloemen uit het publiek waren dan ook meer dan verdiend.
 
De avondshow was geen uitzondering. Er hing een iets gespannen sfeer in het theater en het publiek was wat uitzinniger dan de middag, maar we zagen voornamelijk een hele goede show met een cast die nog een keer alles gaf.
Vanaf Think of Me was het duidelijk dat Celinde nog een keer haar visitekaartje ging afleveren en zelfs zo vlak voor de finishlijn wist ze ons nog (vocaal) te verrassen.
 
Een aantal tranen werden gevloeid naar mate het einde in zicht kwam, maar het was vooral een ijzersterke show waar het plezier vanaf spatte!  Naar onze schatting kwamen rond de 200 mensen na de show nog naar de artiestenuitgang om de cast (voor het laatst) te bedanken of een handtekening of selfie te bemachtigen. Gezellig druk en een leuke manier voor de cast om hun laatste avond af te sluiten.
 
Verslag door Anniek de Wild
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025