Musicalnieuws.nl

Kinky Boots heeft alles wat je in een musical wilt zien

Wat een musical moet hebben: Een groot decor, adembenemende kostuums, spatzuivere samenzang, humor en vooral héél veel liefde. Kinky Boots ging op maandag 11 november in première in de Meervaart in Amsterdam en heeft zich binnen een week al heel geliefd gemaakt bij alle bezoekers.

Charlie erft een de slechtlopende schoenenfabriek van zijn vader en is bang dat hij al het personeel moet ontslaan, maar dan loopt hij letterlijk de flamboyante Lola tegen het lijf. Lola en Charlie gaan om de fabriek te redden zich samen storten op de markt van Dragqueens en door het maken van “Kinky Boots” voor dames die eigenlijk geen dames zijn. Uiteraard is niet iedereen even ruimdenkend en blij met deze ontwikkelingen.

Kinky Boots is een spectaculair kleurrijk feest. De hoofdrol van Lola/Simon wordt gespeeld door Naidjim Severina (bekend door zijn rol van Simba in The Lion King). Hij weet de zaal zowel te laten bulderen van het lachen in zijn komische samenspel met Jonathan, als te ontroeren wanneer hij zingt over zijn relatie tot zijn vader. Naidjim staat ijzersterk op het podium en laat een explosieve indruk achter op het publiek.

Jonathan Demoor maakt als Charlie ook veel indruk, met name met z'n fantastische zang. Hij wint al snel de sympathie van de zaal. Daardoor is het zó hartverscheurend wanneer hij zijn fabriek lijkt te moeten opdoeken en hij zijn werknemers waarschijnlijk moet ontslaan.
Vajèn van den Bosch is als Lauren, ook wanneer het stuk wat zwaarder wordt, nog steeds de komische noot van de voorstelling. Ze doet dit geweldig. Zeker in haar solonummer 'Het Boek Van Foute Mannen' laat ze zien dat ze zowel vocaal extreem goed is, als dat ze een onbreekbare comédienne is.
Dennis Willekens is als Don erg indrukkend zowel qua spel als qua zang. Don is in eerste instantie geen fan van Lola, maar je voelt zijn respect groeien en dat is echt indrukkend.
Paul Donkers brengt als George op heerlijke wijze regelmatig de komische noot in de voorstelling.

De 'Angels' gespeeld door Diego González-Clarkk, Darren van der Lek, Michael Konings, Jeff Aurik, Boudewijn Joannes en Jimi Hendrikse zijn stuk voor stuk onvoorstelbaar goed. Ze dansen heel de voorstelling op extreme naaldhakken en voeren de choreografieën uiterst strak uit.
Ook het ensemble laat op zowel dans als zang gebied geen enkele steek vallen, maar ook qua spel wordt er subliem gespeeld.

De muziek, van Cyndi Lauper is opzwepend en laat heel de zaal dansen, in combinatie met de scherpe vertaling van Jurrian van Dongen is 'Kinky Boots' een vrolijk en ontroerend feest, wat onvoorstelbaar goed in elkaar zit. Echt een Must-See voor iedere musicalfan.

Door: Mats Hoogland / MH

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025