Musicalnieuws.nl

Kaartverkoop stand-up musical Safaripark Zuidas gestart

Open jij dat mailtje van je baas nou wel of niet als het al elf uur ’s avonds is?

Op maandag 3 september jl. is de kaartverkoop gestart van de stand-up musical Safaripark Zuidas met in de hoofdrollen Janke Dekker en Max van den Burg. De theaterproductie schetst een humoristisch beeld van het hectische leven in een nieuwe wijk in Amsterdam dat ook wel de Nederlandse Wallstreet wordt genoemd. Centrale vraag van deze nieuwe theaterproductie is: waar worden we nu echt gelukkig van? Van een vette bankrekening of van een middag luieren in de zon. En open jij dat mailtje van je baas nou wel of niet als het al elf uur ’s avonds is?

Safaripark Zuidas, geproduceerd door de Stichting Theaterproductiehuis Janke Dekker, gaat in première op vrijdag 2 november a.s. in het nieuwe Circl gebouw bij het hoofdkantoor van de ABNAMRO en is vervolgens 15 keer te zien op diverse locaties op de Amsterdamse Zuidas, o.a. in het gebouw Infinity, het voormalige ING hoofdkantoor (bekend als het ‘schoengebouw’).

Schrijvers van Safaripark Zuidas zijn schrijfster en columniste Roos Schlikker (Het Parool, LINDA, Huisje boompje beest) en theatermaker Erris van Ginkel. Dit duo was eerder verantwoordelijk voor de theaterproducties: Soof de musical, Dansen met de Vijand en Hart tegen Hart. Van Ginkel is ook de regisseur van Safaripark Zuidas. Van Ginkel regisseerde eerder voor Janke Dekker Producties het veelgeprezen Dansen met de Vijand.

Alles is net iets extremer op de Zuidas
Initiatiefnemer en hoofdrolspeelster van de productie is Janke Dekker (o.a. Contrapunt, Oorlogswinter de musical, Carmen, Evita). ‘’Safaripark Zuidas” gaat vooral over de werkende mensen in de oververhitte 24/7 economie, inclusief alle verschijnselen die daarbij horen (burn-outs, de mindfulness hype, zelfhulpboeken, flexwerken, werkdruk), een voorstelling die eigenlijk over ‘ons’ gaat’’, aldus Dekker. “In principe wijkt de Zuidas niet af van de doorsnee Nederlandse zakendistricten, maar op de Zuidas is het leven net iets extremer, een ideale basis voor onze voorstelling’’. Safaripark Zuidas; Aapjes kijken in de meest tot de verbeelding sprekende wijk van Nederland.

Naast Janke Dekker spelen in Safaripark Zuidas, acteur en cabaretier Max van den Burg (o.a. Kladderadatsch, Op een bedje van Rucola, New Kids Nitro), zanger en pianist Maurits Fondse (o.a. The Story of Billy Joel, Groove Troopers, Freek de Jonge) en zes jonge talenten van de theateropleiding van het ROC MBO College Zuid/PACT Theateropleiding (eveneens gevestigd op de Zuidas)

Zuidas is een nieuwe theaterlocatie
Met Safaripark Zuidas creëert Janke Dekker een aantal nieuwe spannende theaterlocaties in Amsterdam. Veel gebouwen zoals het Schoengebouw en Circ beschikken over auditoria en congreszalen die uitstekend geschikt zijn voor diverse theaterproducties. De Zuidas is een snelgroeiende wijk met een fascinerende ontwikkeling. ‘’Voor veel mensen is de Zuidas nog onbekend terrein’’, volgens Dekker, ‘’wat is er leuker om deze nieuwe wijk en haar prachtige gebouwen te ontdekken, dankzij een theatervoorstelling die zich afspeelt op de Zuidas?’’
Data en reserveren Donderdag 1 november tot met zaterdag 1 december 2018,

Locaties: Circl, Infinity, Auditorium Goede Doelen Loterijen, ROC Boulevardtheater, De Nieuwe Poort en WTC (zie bijlage voor exacte data, tijden en locaties) Entree: € 25 (exclusief reserveringskomsten) Reserveren: www.theateropdezuidas.nl of via www.jankedekkerproducties.nl
_______________________________________________________________________________