Musicalnieuws.nl

Jonge talenten laten zien wat ze in hun mars hebben in Spring Awakening

Indringende scènes en explosieve rocksongs buitelen over elkaar heen in de met 8 Tony Awards bekroonde musical Spring awakening. Spring awakening is het aangrijpende verhaal van jongeren op weg naar volwassenheid. Liefde, seks, incest, abortus, zelfmoord, systemen die geen ruimte bieden voor eigenheid, ouders die worstelen met de regels van de kerk, keurslijven van fatsoen en het doorbreken van verwachtingen.

In spring awakening volgen we een groep jongeren die hun identiteit en seksualiteit probeert te ontdekken, terwijl hun kerk, school en ouders elk ontluikend gevoel onderdrukken. Dit leidt tot een kruitvat aan opgekropte emoties, dat wel móet ontploffen. Spring awakening is gebaseerd op een toneeltekst van Frank Wedekind, dat bij verschijning als controversieel werd bestempeld door de uitgesproken manier waarop het thema’s als abortus, homoseksualiteit, kindermisbruik en zelfdoding behandelde. De musicalbewerking van het stuk actualiseert deze onderwerpen en combineert ze met zinderende rockmuziek. Een gedurfde show over liefde en seks, over leven en sterven.

Deze vernieuwde versie van de musicalklassieker is geweldig. De geweldige regie van Koen van Dijk, de prachtige choreografieën van Roy Jonathans, het toneelbeeld wat van top tot teen klopt. Alles aan deze voorstelling is prachtig. De geweldige cast draagt het alles met verve. De nieuwe generatie musical artiesten die een geweldig debuut maken en de twee volwassenen (Marisa van Eyle en Wil van der Meer) makkelijk schakelen tussen verschillende rollen.

Het meest intrigerende verhaal is dat van Moritz, op fantastische wijze vertolkt door Juul van de Laar. Zijn versie van dit karakter is geweldig. Zijn innemende spel neemt je mee in de wanhoop waarin Moritz zich bevindt. Ook schakelt hij goed tussen dramatiek en soms zelf humor. Een geweldige combinatie voor dit karakter.
Luuk Haaze als Melchior draagt vrijwel de hele voorstelling. Met Apollonia van den Brand als Wendla aan zijn zijde, zijn deze twee het stralende middelpunt. Beiden beschikken over een fantastische zangstem die de gehele voorstelling met gemak dragen.
Tevens staat deze voorstelling ook door de fantastische ensemblestukken.
Emily White (Ilse), Lot Berendse (Martha), Jeroen Sigterman (Hänschen), Philip Krom (Ernst), Daan van Dalen (Georg), Sterre-Luna Zangirolami (Thea), Rick Bok (Otto) en Jip Verdellen (Anna) zijn allen stuk voor stuk geweldig. Er wordt buitengewoon goed gezongen, sterk gespeeld en het zakt geen moment in.

Deze versie is een must-see voor iedereen. Ijzersterke cast, alles staat van begin tot eind. Spring awakening van Opus One is nog t/m 13 maart exclusief te zien is het DeLaMar theater in Amsterdam.

Door Jennifer Hoffmann
Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025