Musicalnieuws.nl

Jolijn Henneman en Timo Tembuyser spelen Cathy en Jamie in The Last Five Years

Eerder kondigde NANOEK aan dat zij The Last Five Years naar Nederland brachten, en presenteren nu de cast van The Last Five Years. Jolijn Henneman (o.a. bekend van Goede Tijden, Slechte Tijden, Mamma Mia! en De Tocht) zal de rol van Cathy vertolken, en Timo Tembuyser (o.a. bekend van Missa Mama Nova) neemt de rol van Jamie op zich.

The Last Five Years vertelt het verhaal van Jamie en Cathy die in vijf jaar tijd van hevige liefde naar break-up bewegen, waar Jamie’s verhaal in chronologische volgorde wordt verteld, terwijl Cathy’s verhaal achterstevoren beleefd wordt. Met een gloednieuwe versie, een ijzersterke cast, een eigentijdse vertaling en prachtige muziek wordt dit een niet-te-missen musical. De voorstelling gaat op 3 oktober 2024 in première in het DeLaMar te Amsterdam.

(c) Liza Kollau

“Op de kracht van het collectief, het durven niet te weten, op daadwerkelijk samenwerken, op nog meer musicals en nooit in hokjes, buiten de lijntjes met liefde, kennis en zorgvuldigheid. Op de kracht van de verbeelding, de kracht van muziek en taal. Laten wij dit genre vieren, wij maken met elkaar motherfokking musicals! Op naar de volgende en hopelijk nog veel meer”, aldus Anouk Beugels, artistiek leider NANOEK, tijdens de uitreiking van de Musical Awards. Met The Last Five Years vertaalt NANOEK een bestaande musical naar een frisse versie met een female gaze, zonder de oorspronkelijke tekst en de muziek uit het oog te verliezen.
 
Festival O.
Op 25 mei, tijdens het Festival O. in Rotterdam presenteerde NANOEK The Last Five Years, een theatraal college: brave new remake over het ontwikkelen van de nieuwe versie van de succesvolle off-Broadway musical, waar Jolijn Henneman en Timo Tembuyser de eerste vertaalde nummers lieten horen waar het publiek razend enthousiast op reageerde. Ook bespraken Millie Taylor (Bijzonder Hoogleraar Musical), Anouk Beugels (regie), Suzanne Heijdra (regie), Cody Schuitemaker (choreografie), Judith Boesen (vertaling) de elementen die langskomen bij het ontwikkelen van een nieuwe versie van een bestaande musical.

The Last Five Years
The Last Five Years, geschreven en gecomponeerd door Jason Robert Brown, vertaalt voor het Nederlandse publiek door Judith Boesen, vertelt het verhaal over de New Yorkers Jamie en Cathy die in vijf jaar tijd van hevige liefde naar een break-up bewegen. We volgen Jamie’s verhaal in chronologische volgorde, terwijl we Cathy’s verhaal achterstevoren beleven vanaf het einde van hun turbulentie relatie. Hun paden kruisen elkaar slechts één keer, op hun bruiloft.
 
Over NANOEK
NANOEK, de producent van brave new musicals, werd bejubeld in de pers en is meermaals bestempeld tot een verrijking voor het Nederlands musicalgenre. De musical MELK, die in najaar 2023 door heel Nederland te zien was, is bekroond met maar liefst 5 Musical Awards voor o.a. Beste Muziek, Liedteksten en Compositie, Beste Script en Dialogen, en Beste Nederlands Oorspronkelijke Musical.
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025