Musicalnieuws.nl

Joke Bruijs komt naar Amsterdam! Zij zingt met het Nederlied Kleinkunstkoor

Het Nederlied Kleinkunstkoor heet Joke Bruijs en George Groot welkom in het Amsterdamse Theater Het Zonnehuis bij het kleinkunst theaterprogramma ZING2! Zeg Het Met Een Lied!

Joke Bruijs (cabaretière, zangeres en actrice) is samen met George Groot (cabaretier, liedkunstenaar en tekstschrijver) te gast bij het Nederlied Kleinkunstkoor. Ook de talentvolle meiden van zangkwartet ‘Stiekem in De Lift’ komen zingen en Evert de Vries presenteert het muzikale kleinkunst theaterprogramma.

ZING2! Zeg Het Met Een Lied!
Van vrijdag 29 t/m zondag 31 oktober 2021
Theater Het Zonnehuis, Zonneplein 30, Amsterdam


Kaartverkoop via: www.nederlied.nl

Emotioneel, kritisch, rauw, ongezouten, hartverscheurend en vol humor worden juweeltjes gezongen uit de schatkist van het theater-, cabaret- en kleinkunstlied.

De mooiste liedjes gezongen door Joke Bruijs. Nieuwe liedjes op teksten van George Groot, die hij zelf komt zingen. Evert de Vries neemt de gevoelige zang voor zijn rekening en presenteert het programma. Vier zangeressen van ‘Stiekem in de Lift' zingen close harmony cabaretliedjes. Het Nederlied Kleinkunstkoor zingt nieuwe, meerstemmige, arrangementen van liedjes als: “Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder” en "We Zullen Doorgaan" (Ramses Shaffy), "Als Je Maar Gezond Bent" (Eli Asser/Harry Bannink), “De Wals Van Het Als” (Freek de Jonge), “Het Komt Heus Wel Weer Goed” (Brigitte Kaandorp), “Jam” (Toon Hermans), "In de Rosse Buurt" (Jasperina de Jong) of “Dankzij Het Cabaret” (Cabaret Don Quishocking). Het worden theaterconcerten vol verrassingen.

Muzikale leiding, composities en arrangementen: Geert Bremer
Presentatie en regie: Evert de Vries
Muziek: Geert Bremer (piano), Marcel Klingeler (trompet/bugel), Harry Herman (tuba).

Joke Bruijs, cabaretière, zangeres en actrice

We kennen Joke Bruijs van haar televisierollen en van haar karakter Nel Kooijman in ‘Toen was geluk heel gewoon’. Naast actrice is zij ook zangeres en cabaretière. Al jong zong zij bij orkesten en op de radio. Ze maakte een tijdje deel uit van cabaret Don Quishocking, zat in shows van Mini & Maxi en speelde hoofdrollen in musicals. Haar one-women-shows ‘Hemelsbreed’, ‘Joke Bruijs zingt d’r moerstaal’ en ‘Gepeperd‘ waren grote theatersuccessen. In 2017 vierde ze haar 50-jarige jubileum als artiest en bracht zij haar CD-jazzalbum ‘Young At Heart’ uit. In 2020 speelde ze haar meest recente show ‘Café du Monde’, waarin ze levensliederen van over de hele wereld bracht. Nog altijd bruisend en actief luistert zij nu de theaterconcerten van het Nederlied Kleinkunstkoor op.

George Groot, cabaretier, tekstdichter en zanger

Tot 1981 vormde George Groot samen met Anke Groot, Fred Florusse, Jacques Klöters en Pieter van Empelen de cabaretformatie Don Quishocking, waar Joke Bruijs ook een tijd deel van uitmaakte. Hij schrijft, maakt en speelt daarna een lange reeks theater- en cabaretvoorstellingen. Hij schreef teksten voor de soloprogramma’s van Adelheid Roosen, Titus Tiel Groenestege, Alberto Klein Goldewijk en Hubert-Jan Horrocks. In 2018 was hij te zien bij Theater Utrecht in de voorstelling ‘Thuislozen’. Hij geeft les aan de Hogeschool voor Kunsten Utrecht en aan de Academie voor Theater en Dans. Voor onder andere Jenny Arean, Job Schuring, Doris Baaten, Lucretia van der Vloot en Paul de Leeuw schijft hij nog steeds liedteksten. In de theaterconcerten met het Kleinkunstkoor zingt hij zelf zijn (nieuwe) teksten.

Stiekem in de Lift, dames kleinkunst zangkwartet

Femke Bruls, Elise de Bree, Janneke de Groot en Nelleke Reckers ontmoetten elkaar op de Paul van Vlietacademie in Den Haag. Sinds 2019 vormen zij een kwartet dat in 2020 de naam Stiekem in de Lift kreeg. Zij brengen op theatrale wijze close-harmony (kleinkunst)liedjes met een knipoog en een glimlach. Een swingende mix van bekende en onbekende liedjes in eigen, verrassende arrangementen: van Zazi en Cole Porter tot Toon Hermans, Ellen ten Damme en Yentl en de Boer… en natuurlijk ook eigen repertoire. De kwaliteit en het zangplezier spat van de meiden af als zij in onze theaterconcerten hun liedjes zingen.

Evert de Vries, artistiek leider, regisseur en presentator

Hij richtte in 1988 het Amsterdams Kleinkunst Festival op, met de Wim Sonneveldprijs voor de winnaar van het jaarlijkse cabaretconcours. Naast het festival produceerde hij hommages aan gerenommeerde kleinkunstartiesten en theaterproducties. Hij bedacht de Annie M.G. Schmidtprijs voor het Nederlandstalige theaterlied. Hij regisseerde vele theaterproducties, waaronder ‘Ken Kan’ over Wim Kan, ‘Oh, Johnny’ over Johnny Jordaan, ‘Schaep met de vijf pooten’ en ‘In de schaduw van Brel’ (bekroond met twee John Kraaijkamp Musical Awards). Voor zijn betekenis voor de cabaretwereld en voor het Amsterdams Kleinkunst Festival is hij benoemd tot ‘Ridder in de Orde van Oranje-Nassau’ en tot ereburger van Amsterdam. Op dit moment is hij directeur van de Paul van Vliet Academie in Den Haag en artistiek leider bij Stichting Nederlied. Hij regisseert onder andere onze theaterconcerten.

Geert Bremer, arrangeur, componist, muzikaal leider

Al meer dan 10 jaar is Geert koordirigent, arrangeur en pianist/repetitor, onder andere bij popkoren en voor theaterproducties. Bij de Opera Studio Amsterdam en op Buitenkunst verzorgt hij zangworkshops. Hij begeleid op de piano kleinkunst-, chanson- en musicalworkshops, o.a. samen met Hester Macrander, Kiki Heesels, Henriette Schenk en Pia Douwes. Tevens begeleid Geert klassieke zangers, waaronder Karstine Hovingh, Gail Gilmore en Marianne Koopman. Hij dirigeert opera-, operette- en musicalproducties en stelt voor de musicalversie van Carmen het orkest samen. Gedurende drie seizoenen is Geert de muziekregisseur bij het tv-programma Korenslag. Momenteel leidt Geert vier koren: Female vocalgroup, Popkoor Harlem Nocturne en popkoor Just for Fun. Hij is de arrangeur en vaste muzikaal leider van het kwartet ‘Stiekem in de Lift’.