Musicalnieuws.nl

Jim bewijst een geweldige zanger te zijn met het repertoire van Frank Sinatra

In Sinatra - Under His Skin kruipt Jim Bakkum in de muzikale huid van Frank Sinatra. Samen met Sergio Vyent aan zijn zij, passeren alle klassiekers de revue. De premiere van deze nostalgische avond was op donderdag 11 november in de Schouwburg van Amstelveen.

Jim Bakkum kruipt in de huid van Frank Sinatra! Tijdens de muzikale show Sinatra - Under His Skin dompelt hij je onder in de grootste hits van de Amerikaanse zanger. De avond draait overigens niet alleen om Sinatra's hits. Bakkum wordt op het podium vergezeld  door Sergio Vyent die de avond zal invullen met de nodige schandalen en geheimen over Sinatra.

Bakkum steelt de show met zijn stem. Zijn zangkunsten zijn natuurlijk geweldig. Maar 't is een verademing om hem in een nieuw jasje te zien. de klassiekers 'Come Fly With Me', 'My Way' en 'Fly Me To The Moon' komen voorbij en de zaal geniet hoorbaar van het muzikale geweld. Muzikaal wordt hij bijgestaan door de Dutch Concert Big Band. En zoals het woord als zegt, Big Band, dus met veel geluid. Wat soms jammer is aangezien Bakkum zijn micro niet erg luid is, waardoor hij soms niet goed te horen is. Ondanks dat is de band van een enorm kaliber en klinkt het werkelijk fantastisch.

Sergio Vyent leest voor uit een boek over Sinatra. De geheimen van hem en alle roddels over zijn leven en relaties komen langs. Hoewel de stem van Vyent erg mooi en laag is. Verliest men soms de aandacht, door de monotone vertelling en onpersoonlijkheid van het geheel. Bakkum daarin tegen verteld nog een mooi verhaal en zingt één van de nummers voor zijn twee dochtertjes. Een mooie toevoeging aan de avond.

Bakkum en Vyent lijken soms wat ongemakkelijk bij elkaar. Wat misschient komt door de iet wat geforceerde interacties of de random onderbrekingen bij elkaar. Ondanks dat weten de twee de avond leuk in te vullen en staan de liederen natuurlijk centraal. De avond wordt natuurlijk groots afgesloten met de klassieker “New York, New York”, wat heerlijk enthousiast wordt onthaald door het publiek. Het publiek verlaat al zingend de zaal, wat een teken is van een geslaagde avond.

Sinatra - Under His Skin is alleen dit jaar nog te zien door heel Nederland.

Door: Jennifee Hoffmnn

Kijk HIER voor ons fotoverlag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025