Musicalnieuws.nl

Jan Akkerman en Bert Heerink eren The Rolling Stones' meesterwerk Sticky Fingers in een theatertour

50 jaar nadat The Rolling Stones in 1969 hun gevierde album Sticky Fingers creëerden, speelt Legendary Albums Live de plaat integraal in het theater. Jan Akkerman, Bert Heerink en de Bombitas nemen, samen met de Legendary Albums Liveband, het materiaal vocaal en muzikaal voor hun rekening

Sticky Fingers werd destijds al unaniem geroemd als het creatieve hoogtepunt van Mick Jagger, Richards & Co; een halve eeuw later is dit album nog steeds een van dé klassiekers. Sticky Fingers was het eerste album ooit dat The Rolling Stones in eigen beheer uitgaf. Ook de cover werd wereldberoemd; Andy Warhol's iconische spijkerbroekcover met ritssluiting. De voorstelling wordt afgewisseld met achtergrondverhalen over The Rolling Stones en eigen ervaringen van de bandleden met de Stones.

Legendary Albums Live – The Rolling Stones’ Sticky Fingers gaat op 31 januari in première in Schouwburg Het Park te Hoorn en is tot juni te zien in de Nederlandse theaters.  


338519 legendary%20albums%20live%20 %20sticky%20fingers%201%20 %20%28c%29%20carla%20gorter%20fotografie c93aa6 large 1574247343

Jan Akkerman, Bert Heerink en Legendary Albums Live

Jan Akkerman verwierf internationale bekendheid met zijn band Focus (van de wereldhit Hocus Pocuswaarmee hij door Europa en VS toerde en samenspeelde met o.a. Gentle Giant, Frank Zappa en Yes. In 1973 werd Akkerman uitgeroepen tot beste gitarist van de wereld. In zijn solocarrière speelde hij onder meer met Herman Brood, Paco de Lucía, Peter Banks, Solution en B.B. King. Afgelopen oktober bracht Jan Akkerman  zijn laatste solo album Close Beauty uit.

Bert Heerink werd voornamelijk bekend als zanger van de internationaal bekende hardrockband Vandenberg en als bandlid van de heavymetalband Picture. In 1995 scoorde Heerink met het nummer Julie July een top 10-hit in de Nederlands hitparades. In 2000 was Heerink zanger bij de reünie van de band Kayak.

Legendary Albums Live is een productie van producent, zanger en componist Peter Groot Kormelink. Elk jaar brengt Peter Groot Kormelink een legendarisch album naar de theaters. Met Legendary Albums Live bracht hij eerder de producties: Stevie Wonder - Songs In The Key of Life, U2 – The Joshua Tree by 3JS, Dire Straits – Brothers in Arms en Bruce Springsteens Born in the U.S.A.