Musicalnieuws.nl

Internationaal succesvolle filmische dreampop van HAEVN komt in extra intieme setting naar 25 Nederlandse theaters

Het internationale succes van HAEVN is een goed bewaard geheim.

Met hun eigenzinnige en filmische dreampop veroverde HAEVN de harten van muziekliefhebbers over de hele wereld. Na vijf jaar grote uitverkochte clubtours in Nederland en een internationale tour door Duitsland, Zwitserland en Frankrijk zijn de mannen klaar voor nieuw avontuur op eigen bodem: een theatertour langs 25 grote Nederlandse theaters, waarin songwriter Marijn van der Meer en filmcomponist Jorrit Kleijnen hun dromerige muziek terugbrengen naar de basis.

Een platina debuut album, 254 miljoen streams en meer dan een miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify, ruim 164 miljoen streams en 416 duizend abonnees op YouTube. Met deze feiten wordt bewezen dat het succes van de Nederlandse band HAEVN tot ver over onze landsgrenzen reikt.

De kalmerende stem van Marijn en de instrumentale kleuren van Jorrit scheppen een geheel eigen muzikaal universum dat HAEVN heet. Popmuziek in filmische arrangementen. Na uitverkochte optredens in TivoliVredenburg en Carré Amsterdam, staat vanaf februari tot en met april 2023 hun grootste tour ooit in Nederland gepland.

Muziek op de meest intieme manier
Deze theatertour is niet hetzelfde als hun voorgaande concerten. Tijdens deze tour brengen Marijn en Jorrit hun muziek op de meest intieme manier ten gehore: langere piano solo’s, akoestische versies en persoonlijke verhalen. Verwacht een theatervoorstelling met veel eigen en nieuwe muziek afgewisseld met HAEVN bewerkingen van hun favoriete bekende popsongs.

‘’We vinden het heel bijzonder om met onze muziek de overstap van popzalen naar schouwburgen te maken. Deze zalen hebben met veel allure, geschiedenis en een magische sfeer die ons uitdagen dat te evenaren met een emotioneel en oprecht concert’’

HAEVN, Marijn en Jorrit
De theatertour van HAEVN gaat van start op 2 februari 2023 en beleeft zijn laatste voorstelling op 28 april 2023.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025