Musicalnieuws.nl

In Lang Zal Ze Leven leert Liesbeth Staats levenslessen van vrouwen op leeftijd

In de nieuwe wekelijkse podcast Lang Zal Ze Leven biedt Liesbeth Staats een podium aan vrouwen van respectabele leeftijd. Vrouwen die hun leven in de spotlights hebben doorgebracht, in de kunsten, in de wetenschap of de politiek.

Liesbeth bevraagt hun leven, ervaring en lessen die ze over kunnen dragen aan de volgende generatie. In de eerste aflevering van Lang Zal Ze Leven heeft Liesbeth een bijzonder openhartig gesprek met actrice Petra Laseur (84). Petra weet sinds kort dat ze ongeneeslijk ziek is en heeft besloten zich niet te laten behandelen. Maar ze zit niet bij de pakken neer, allesbehalve: ze staat nog vol in het leven en geniet van elke dag. De eerste aflevering met Petra Laseur is vanaf vandaag te beluisteren op Spotify, Podimo en Apple podcasts.

Liesbeth Staats staat op het punt aan de tweede helft van haar leven te beginnen. Tenminste, dat hoopt ze. Maar hoe leid je dat deel van je leven dan een beetje leuk, of slim? In de eerste afleveringen zijn onder anderen Petra Laseur (84), Annemarie Oster (81), Tineke de Nooij (82), Annemarie Jorritsma (72) en Trudy Dehue (73) te gast. Vrouwen die het terrein van de tweede helft al helemaal hebben verkend. Vrouwen die kunnen tappen uit een uniek reservoir aan wijsheid dat alleen vrijkomt wanneer een bepaalde leeftijd is gepasseerd. Liesbeth stelt hen vragen over de grote thema’s in hun leven en gaat op zoek naar ervaring en lessen die ze kunnen overdragen aan de volgende generatie. De meest uiteenlopende onderwerpen en levenslessen komen langs in Lang Zal Ze Leven. 

“Alle vrouwen in de podcast hebben sowieso meer meegemaakt dan ik. Ze hebben bijna alle keuzes over vriendschappen, werk of relaties al een keer gemaakt. En de vrijheid en openheid waarmee ze inmiddels naar het leven kijken, leveren prachtige, intieme gesprekken op waar ik heel veel van kan leren” aldus Liesbeth. 
Lang Zal Ze Leven is een productie van Corti Media. 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025