Musicalnieuws.nl

In bed met Dietrich en Piaf: interview met Christanne de Bruijn

Vrijdag 6 mei was niet alleen de première van ‘In bed met Dietrich en Piaf’ maar ook een bijzondere avond voor Christanne de Bruijn, want zij maakt in deze productie haar debuut als regieassistente van Daniël Cohen. Na de voorstelling en het verplichte persmoment kon MusicalNieuws even met Christanne praten over deze voor haar geheel nieuwe ervaring.

Allereerst vroegen wij haar hoe ze eigenlijk bij ‘In bed met Dietrich en Piaf’ terecht is gekomen en dat blijkt dankzij Irene Kuiper te zijn. “Zij vertelde me dat ze werkte met Daniël Cohen en dat ze een regieassistent zochten en aangezien ik beschikbaar was tijdens de repetitieperiode dacht ik ‘why not?’ De show gaat over Piaf en Dietrich, twee van mijn idolen van vroeger en zo heb ik de kans om een keertje mee te lopen en een productie eens van de andere kant bekijken.”

Dit is Christannes eerste ervaring als creative in een productie. “Normaal sta ik altijd op het podium en dan heb je dus echt geen idee hoe het is om aan de andere kant van het proces te staan.” Dat proces heeft ze dus nu van dichtbij kunnen volgen. “Ik leer daar zoveel van! Omdat ik zo nauw naast Daniël werk zie ik ook steeds wat hij ziet en dat is zo waardevol. Niet alleen voor mezelf als actrice maar ook misschien voor later, mocht ik een keer de andere kant op willen. En het is zo fantastisch om naar die drie te kijken en te zien hoe zij repeteren, zich een personage eigen maken en hun rol opbouwen. Ze hebben allemaal een ander traject om te komen waar ze moeten komen.” Met ‘die drie’ bedoelt De Bruijn natuurlijk Irene Kuiper waarmee ze in Sister Act speelde, Frédérique Sluyterman van Loo en Ger Otte, tot vorig jaar haar naaste collega in ‘Moeder, ik wil bij de revue’.

Wat is voor Christanne het meest waardevolle dat ze heeft geleerd en wat neemt ze uit de afgelopen tijd mee naar haar volgende rol? Na enig nadenken is ze zeer stellig in haar antwoord: “Het opbouwen van een personage. Omdat ik dat nu zo heb gezien hoe zij dat allemaal doen. Dat je toch ziet dat het zo belangrijk is dat je in ieder detail en in iedere scene helemaal snapt waar het toe leidt, waar het naartoe gaat. En ook hoe je dat dan aanpakt. Als je kijkt naar hoe Frédérique haar Dietrich heeft opgebouwd met haar dingetjes, haar blikken, hoe ze haar handen houdt… Heel veel van haar spel zit in handelingen. Dat zou ik eerder niet zo snel doen terwijl ik nu zie dat dat zoveel effect heeft. Die kleine dingetjes, die maken dat je een rol nog zoveel meer kunt meegeven.”

‘In bed met Dietrich en Piaf’ is tot en met 12 mei 2016 exclusief te zien in Het Zonnehuis in Amsterdam.

Surf voor tickets en meer informatie naar www.inbedmetdietrichenpiaf.nl