Musicalnieuws.nl

Het NJMT brengt ‘Noem Geen Namen’.

Na Kenau, Margaret Hughes & Lagertha, komt het Nationaal Jeugd Musical Theater met een nieuwe theaterproductie; geschreven, gecomponeerd en geregisseerd door Elise Berends.

Op 29 en 30 juni 2024 speelt het Nationaal Jeugd Musical Theater de eerste musicalversie van 'Noem Geen Namen', het boek van Astrid Sy.

'Noem Geen Namen' is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van hoe een groep studenten, in samenwerking met Walter Süskind en Henriëtte Pimentel, ongeveer 600 Joodse kinderen redde uit de crèche van de Hollandse Schouwburg.

Verhaal: Rosie is kinderverzorgster en woont bij haar ouders in Amsterdam-Oost, een levendige Joodse buurt. Kaat studeert rechten en is lid van het Amsterdamse studentencorps. Wanneer de oorlog uitbreekt, moet Rosie een moeilijke keuze maken: blijft ze bij haar ouders of gaat ze de kinderen van opgepakte Joden helpen? Kaat komt in aanraking met een studentengroep die zich het Utrechts Kindercomité noemt. Daar leert ze Josephine kennen. Rosie, Kaat en Josephine raken betrokken bij het smokkelen van Joodse kinderen. Wat volgt is een lange, gevaarlijke weg die begint bij een crèche aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam.

Repetities en audities:
De repetities zullen plaatsvinden op zondagen vanaf 17 september 2023, met uitzondering van de schoolvakanties in onze studio op de Baarsjesweg 279 in Amsterdam.
Geef je nu op voor de audities. Iedereen van 8 tot 80 mag auditie doen!

Waar zijn we naar op zoek? Voornamelijk naar passie! We zoeken diegenen die vanuit niets durven te beginnen maar álles willen geven! Die voor de groep komen, de gemeenschap, de samenzang, het samenspel en die zin hebben om samen een schitterende voorstelling te maken. Stem en muzikaliteit zijn uiteraard een vereiste, maar meer dan dat nog grenzeloze motivatie! Vind jij het belangrijk om dit prachtige verhaal vertellen?
Schrijf je nú in voor de audities via: https://www.njmt.nl/noem-geen-namen/

Producties Musical 2.0 - 2024/2025