Musicalnieuws.nl

Het Fakkeltheater stelt een nieuwe muzikale programmareeks voor: Bellissama

Met lichtvoetig klassiek in de warme clubsfeer van het Theatercafé knoopt het Fakkeltheater aan met de luisterrijke traditie van de jaren tachtig. Sopraan Lissa Meyvis is de zingende gastvrouw en omringt zich met zowel bekend als jeugdig talent voor een licht verteerbaar zondags aperitief van opera, operette, lied en musical.

Bellissama draait deze lente proef met drie concerten.
Stefaan Degand goes Mozart, Boules de Berlin met o.a. Gène Bervoets en een pianorecital van Lester Van Loock.
De concerten beginnen om 11.00 uur en duren tot ongeveer 12.30 uur. Daarna 150 restaurantjes in een straal van 175 meter...

Degand goes Mozart.

Aria’s en scènes uit Le nozze di Figaro, Cosi fan tutte, Don Giovanni door regisseur Stefaan Degand tijdens een twee intensieve weken durende acteerworkshop met de jonge talenten van International Opera Academy vakkundig uit hun klassieke comfortzone gesleept en in nieuwe vormen gegoten gelardeerd met (véél) wijn en worst.
De eenmalige uitvoering van dit programma in het Theatercafé zomer 2018 werd door een laaiend enthousiast publiek bekroond met drie staande ovaties en de vraag naar een reprise…  die er komt opzondag 10 maart om 11u00.


Vuurwerk! Pianorecital Lester Van LoockLester is de pianist van Ode an die Freunde, de vrolijkklassieke groep die
zes jaar geleden door Bellissama-gastvrouw Lissa Meyvis werd opgericht met drie collega's-conservatoriumstudenten en recent genomineerd werd voor het Gouden Label Muziektheater 2018/19.
 
Elke pianosolo van Lester Van Loock  bij Ode an die Freunde eindigt steevast met een minutenlang applaus.  Tijd om Lesters fans te verblijden met een soloconcert. Over zijn plannen voor zijn pianorecital zegt Lester:
“De bekende Chopin- en Liszt-solo’s uit ons Freunde-repertoire passeren zeker. 
En dan is er nog wat vuurwerk waar ik momenteel op studeer en dat 14 april speelklaar zal zijn: de derde sonate van Prokofiev en wat études en een prelude van Rachmaninoff… Ik werk ook aan sonates van Beethoven en Schubert“ 
 
Lester is een van de talentrijkste pianisten van zijn jonge generatie. 
Een manshoge vitrinekast vol nationale en internationale prijzen.
Wij lanceren voor Lester een nieuwe prijs: de HA! van HumoR.
Lester introduceert zijn repertoire met ongeëvenaard droogludieke humor en doorbreekt daarmee de zo vaak door muzikanten beklaagde barrière tussen klassiek en het grote publiek.
 
Gastvrouw Lissa Meyvis zingt een ruikertje lenterige aria's begeleid door Lester Van Loock. Lissa, is bekend van ‘In de schaduw van Toon Hermans' en 'Ode an die Freunde’.  Haar grootste liefde als master klassieke zang is. opera. Zondag 14 april om 11u00.

Boules de Berlin
Met Gène Bervoets en het Strijkkwartet Fidelio.Gène beschrijft, bezingt, citeert en savoureert samen met het steeds verrassende kwartet Fidelio een sprankelende ode aan poëten en artiesten. Aan het leven. Meeslepende crooners. Intieme chansons.  Opzwepende tango's. Indringende filmmuziek.  Van Duke Ellington langs Toon Hermans naar Kapitein Zeppos en La Vita è bella.
 
Bruisende bronnen van inspiratie voor deze poëtische lekkernij die we samen met passende gulzigheid zullen consumeren. Gastvrouw Lissa Meyvis zingt een boeketje zomerige aria's begeleid door Strijkkwartet Fidelio. Zondag 12 mei om 11 uur.

FAKKELTHEATER, WAAR DE MUZIEK LEEFT!
Bellissama is de vierde muzikale programmareeks in het Theatercafé.
 
Hotel Vocal  loopt al veertien seizoenen en kent zoveel bijval dat het programma  maar liefst drie zondagen per week loopt voor een uitverkocht Theatercafé.
Zingende Fakkeltheaterdirecteur Sam Verhoeven en Daisy Thys nemen de honneurs waar en ontvangen een lange reeks topartiesten als Anne Mie Gils, Ann Van den Broeck, Myriam Bonzwaar, Jelle Cleymans  & co.

 
Chansons Charmantes start dit najaar zijn vijfde seizoen.
Acht maandagavonden van herfst tot lente, terug naar de traditie van de maandagavonden van de jaren tachtig.Terug naar chanson, american songbook, traditionals, evergreens en ander welluidend fraais. Apart aan Chansons Charmantes is dat het publiek beslist over het programma.
De solist die voor een uitverkocht Cafétheater aantreedt, krijgt een Wild Card en komt het volgende seizoen terug. Anne Mie Gils, Ann Van den Broeck en Lissa Meyvis zijn aan hun vijfde Wild Card toe.  Jo Lemaire en Ode an die Freunde zijn runners up.

 
Nekka Intiem, met een knipoog naar het populaire Chansons Charmantes ook wel Chansons Flamandes genoemd, draait dit seizoen proef met een viertal maandagavonden. Nekka Intiem serveert een eigenzinnige maar vooral kunstzinnige selectie artiesten, liefdevol gekozen door kleinkunstexpert Koen 'Nekka' Huygebaert. Artiesten die bewust kiezen om in hun moedertaal hun emoties te bezingen. 'Door de overlevenden' met Astrid Nijgh en 'Het kleinkunstcollectief' zijn goed voor uitverkochte Theatercafés.
 
48 muzikale delicatessen
serveert het Fakkeltheater als volgend seizoen de vier reeksen op volle toeren draaien.PRAKTISCHE INFORMATIE - BELLISSAMA
  • Stefaan Degand goes Mozart - 10 maart om 11 uur
  • Pianorecital Lester Van Loock - 14 april om 11 uur
  • Boules de Berlin - 12 mei om 11 uur

Reserveren:
070 246 036
www.fakkeltheater.be

Producties Musical 2.0 - 2024/2025