Musicalnieuws.nl

Genieten van bijzonder mooie versie van Kleine Zeemeermin van Theater Terra

Na het oprichten in 1977 laat Theater Terra jong en oud al jaren genieten van prachtige jeugdvoorstellingen. MusicalNieuws mocht op zondag 11 februari genieten van de meest recente show: De Kleine Zeemeermin

Het verhaal van de Kleine Zeemeermin is bij iedereen bekend, maar het lukt Theater Terra om er toch iets compleets nieuws van te maken. Uiteraard blijft ’t het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen: In de diepe oceaan leefde een zeemeermin met een schitterende stem. Ze droomde vaak over de wereld boven de zeespiegel en wanneer ze daar eindelijk mag kijken, redt ze een jonge prins van een zinkend schip. Ze wordt verliefd en wil zelf ook mens worden. Wanhopig besluit ze een valse zeeheks om hulp te vragen. Die stemt in om haar benen te geven, maar alleen in ruil voor haar mooie stem. Als de prins haar niet zijn onvoorwaardelijke liefde zal geven, zal de zeeheks de betovering nooit meer verbreken…

Bij Theater Terra zijn de onderwaterwezens prachtige poppen die worden bediend door slechts vier spelers: Stef Pits, Rianne Petersons, Christiaan Koetsier en Verena Verhoeven. Niet alleen bedienen ze de poppen op overtuigende wijze, maar ze spelen ook de mensenrollen. Waardoor deze show echt topsport is voor de vier spelers. Razendsnel moeten ze zich verkleden, zoals bijvoorbeeld Stef Pits die van prins en weer binnen een minuut terug naar zwarte kleding moet gaan om een pop te bedienen. Voordat je met je ogen heb geknipperd staat hij alweer op het toneel om dan ook nog direct prachtig zuiver te zingen, chapeau.

Met zo’n kleine cast moeten ze wel alle vier ijzersterk en getalenteerd zijn anders komt het niet overtuigend over en dat zijn ze alle vier. Rianne als de mooie prinses, maar even mooie Verena als zeeheks en de uiterst komische Christiaan in diverse rollen.

Na de voorstelling nemen de prins en prinses alle tijd om in de foyer met alle kindjes op de foto te gaan, zodat de kinderen met blijvende herinnering aan deze mooie show naar huis kunnen gaan.

De Kleine Zeemeermin is nog te zien tot en met mei 2018. Kijk HIER voor de speellijst.

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025