Musicalnieuws.nl

Free Souffriau zet als Pippi Theater Elckerlyc in de herfstvakantie op stelten

Wie kent de ondeugende, roodharige, sproeterige spring-in-'t-veld Pippi Langkous niet?! Deze week zal zij, tijdens de herfstvakantie, Theater Elckerlyc op stelten zetten! Net zoals ze dat deed op de première op zaterdag 29 oktober en daar was MusicalNieuws bij.

Wist je dat schrijfster Astrid Lindgren het eerste verhaal met Pippi Langkous (Zweeds: Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump)  reeds 1945 heeft geschreven? Hierna volgden vele boeken, televisieseries en films. Maar ook in de theaters blijft Pippi erg populair. Pippi is heerlijk eigenwijs en fantaseert erg veel. In deze fantasieën neemt zij Tommy en Annika mee, zo ook in deze nieuwste musical.

HET VERHAAL
De musical vertelt het verhaal van een meisje dat bij haar oma op zolder een kist met Pippi-kleren vindt. Ze trekt ze aan en op dat moment wordt ze Pippi Langkous. Samen met haar buurkinderen Tommy en Annika beleeft ze de meest spannende en bizarre avonturen. Daarin wordt ze bijgestaan door haar papa Efraïm, koning van Takatukaland. 

Producent Uitgezonderd heeft de beschikking over een geweldige cast met veel bekende namen. Zo speelt Free Souffriau  de rol van Pippi, zoals Pippi gespeeld moet worden. De vele heerlijke gezichtsuitdrukkingen maken van haar een erg expressieve, ondeugende maar ook een innemende Pippi.  Maar ook zien wij Bert Verbeke, An Lauwereyns, Peter Thyssen en Goele Deraedt, jong aanstormend musicaltalent als Charlotte Peetermans enDorian Liveyns en opvallende medianamen met Eline De Munck en William Boeva.
Met zulke namen mag er wel iets verwacht worden en dat maken zij ook zeker waar!

Deze week is familiemusical 'Pippi zet de boel op stelten’. In een bewerking van Stany Crets en met muziek van Ronny Mosuse nog te zien in Theater Elckerlyc te Antwerpen.  Zorg dat je geen spijt heb omdat je hem gemist heb!  Klik HIER voor de tickets

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025