Musicalnieuws.nl

Feestelijke Premiére voor Drag show met Envy Peru en Vanessa van Cartier

Europa’s grootste drag productie is vanavond in première gegaan in The Harbour Club Theater in Amsterdam. Naast leading ladies Envy Peru en Vanessa van Cartier verschenen onder meer Gordon, Hans Klok en Kim Feenstra op de rode loper. Volgens de organisatie is aandacht voor deze show van groot belang, omdat hij naast een avond vermaak bijdraagt aan de emancipatie om ten alle tijden jezelf te kunnen zijn. “Wanneer een man kan worden geweigerd in een taxi alleen vanwege het dragen van make-up en dat geen consequenties heeft, zijn we nog ver van een maatschappij waar je jezelf kunt zijn”, aldus producent Marco Valk.

De cast van The Amsterdam Drag Show bestaat uit zeven drag queens die nog dagelijks te maken krijgen met dergelijke scenario’s, zo vertelt Valk. “Eén van onze performers is recent onderweg naar een boeking in Amsterdam zonder aanleiding in haar gezicht gespuugd. Ik vraag me dan altijd af waar zo’n persoon bang voor is. Hoe leuk is het om in een kleurrijke stad te wonen waar ruimte is voor iedereen. Je hoeft iemand niet te begrijpen, maar zolang die persoon jou niets aan doet is er geen enkele reden voor een dergelijke actie. Je kunt ervoor kiezen om naar anderen te kijken met zachtheid in plaats van een oordeel, daar wordt de wereld veel mooier van. En dat is wat drag queens doen, zij maken de wereld een beetje mooier of in ieder geval kleurrijker”.

The Amsterdam Drag Show is een combinatie van zang, dans en comedy. Tijdens een avondvullend programma wordt het publiek vermaakt door de winnares van RuPaul’s dragrace Holland seizoen 1 en hoofd van de ‘Make Up Your Mind’ jury Envy Peru en de winnares van RuPaul’s dragrace Holland seizoen 2 en 2019 én 2020 wereldkampioen drag Vanessa van Cartier. Verder bestaat de vaste cast uit Abby OMG en Janey Jacké (beide finalist van RuPaul’s Drag Race), Sederginne, Axel Andro en de New Yorkse MC Skyla Versai. 

Kaarten voor The Amsterdam Drag Show in The Harbour Club Theater zijn vanaf €35 verkrijgbaar via www.theharbourclub.com/dragshow