Musicalnieuws.nl

Fatal Attraction beloofd bloedstollende theateravond‏

Eén van de vier theaterproducties voor het komende jaar van DommelGraaf & Cornelissen Entertainment is de bloedstollende thriller Fatal Attraction, bekend van de gelijknamige film uit 1987 met Michael Douglas en Glenn Close.

Het verhaal van Fatal Attraction draait om de succesvolle advocaat Daan (Matteo van der Grijn), die een gelukkig leven leidt met zijn vrouw Elisa (Sytske van der Ster). Tot het moment dat de aantrekkelijke Alex (Loes Haverkort) hun pad kruist en een spannend weekend beleeft met Daan. Na dat avontuurlje denk Daan dat hij zjn leven gewoon weer kan oppakken, maar Alex eist een plek op in zijn leven en ze achtervolgt Daan en zijn gezin. Dit leidt tot angstaanjagende gevolgen.
 
Tijdens de seizoenspresentatie van DGC op 11 mei jl. vertelde Hans Cornelissen dat hij en zijn medeproducenten Fatal Attraction vorig jaar Op West End in Londen zagen en meteen geboeid waren door het verhaal en de wijze waarop het op het toneel werd gebracht. Met enkele aanpassingen, zoals minder figuranten en een dochter die niet op het toneel is terug te zien, zal Fatal Attraction vanaf 19 september in de Nederlandse theaters te zien zijn. De regie van deze productie is in handen van Paula Bangels, die vorig seizoen het prachtige Agnes van God regisseerde.
 
Matteo van der Grijn werd gevraagd om de hoofdrol op zich te nemen en tot vreugde van de producenten toonde hij zich hiertoe bereid. Op zijn aangeven werd Loes Haverkort gevraagd om zijn tegenspeelster Alex te spelen. “Toen jullie me vroegen wilde ik het eigenlijk meteen gaan doen, maar wel echt afhankelijk van wie de rol van Alex op zich neemt. Het is zo’n zware, moeilijke, heftige en emotionele rol dat daar echt een hele goede actrice moet staan. Ik dacht meteen aan Loes, we hebben iets samen, zijn goede vrienden, en er is een chemie die je gewoon cadeau krijgt als we samen spelen,” zei Van der Grijn daarover tijdens de presentatie. “We voelen elkaar gewoon feilloos aan. En als je dat hebt dan ben je al een heel eind.”
 
Regisseur Paula Bangels had ook weinig tijd nodig om na te denken over de vraag of zij de regie op haar wilde nemen. “Natuurlijk heb ik de film ooit gezien en die heeft mij erg aangegrepen. Het feit dat twee mensen zo ver kunnen gaan in een verhaal dat ontspoort. Nu heb ik ook de behoefte om daar iets aan toe te voegen en iets te doen met dat verhaal. Het is een universeel verhaal en als ik dat op mijn manier mag vertellen dan is dat prachtig. We kunnen allemaal in de plaats van die man terecht komen, en ook in de plaats van die vrouw, maar ook in de plaats van de echtgenote. Wat Alex doet met die man zit eigenlijk in ons allemaal.”
 
Na afloop van de presentatie sprak MusicalNieuws met Sytske van der Ster, die de rol van de echtgenote speelt. “Ik speel de vrouw van Daan,” zegt ze over haar rol. “Ik ben de bedrogen vrouw. Ik heb een gelukkig gezin, althans dat denk ik, tot het moment dat mijn man vreemd gaat met Alex. Hij denkt dat het slechts een weekend is waarin hij in de fout is gegaan en dat wil hij niet. Dus hij gaat terug nar zijn gezin en doet alsof het weekend nooit is gebeurd. Maar Alex is nogal stalkerig aangelegd en wil Daan. Dus zorgt ze ervoor dat ze hem krijgt en dan kun je er niet omheen dat zijn eigen vrouw er achter komt. En dan wordt het een driehoek. Heel spannend.”
 
“Ze hebben ook een kind,” gaat Sytske verder, “en ik heb zelf nu ook een kindje. En het idee dat mijn eigen gelukkige gezinnetje stuk gemaakt zou worden door een vrouw van buitenaf, die mijn man wil stelen.... het idee alleen al, daar word ik helemaal nerveus van! Dus ik kan me er wel wat bij voorstellen. Ik heb erg veel zin om deze rol te spelen. Ook heb ik er veel zin in om met Paula samen te werken. Ze heeft hele mooie dingen gemaakt en ik denk dat we lekker de diepte in gaan met haar.” In het verleden speelde Sytske meer luchtige rollen, ook in “When Harry met Sally”, waarin ze een komische rol had. “Ik ga nu lekker serieus doen,” zegt ze tegen ons.
 
Met de overige castleden heeft Sytske nog nooit samengewerkt. “Ik zei vandaag nog tegen Marian [red. Mudder] dat het gek was dat ze ons nog nooit eerder samen hebben gecast.” Zowel Sytske als Marian Mudders, die haar moeder gaat spelen, hebben rood haar en de gelijkenis is groot. “Alleen met Matteo heb ik wel samengewerkt in Levenslied [red. tv-serie over een amateur zanggroep] maar daar zaten we nooit samen in dezelfde scene.”
 
“In juli gaan we drie weken repeteren, en dan laten we het even liggen. In september pikken we het dan weer op,” sluit Sytske af. De première van Fatal Attraction vindt plaats op 5 oktober in Gouda.
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025