Musicalnieuws.nl

Fado-sensatie Cristina Branco is terug in de Nederlandse theaters

De Portugese zangeres Cristina Branco, een van de grootste fadista’s van onze tijd, toert van april tot en met mei 2022 eindelijk weer langs verschillende Nederlandse met haar voorstelling EVA. Tijdens dit nieuwe programma brengt Branco, naast eerder materiaal uit haar rijke carrière, ook live nummers van haar in 2020 verschenen gelijknamige album EVA ten gehore

Branco staat bekend om het naadloos koppelen van traditie met vernieuwing van het genre. Ze zoekt hierbij de vrijheid in de muziek, maar wel met de emotionele diepgang van fado. Door haar moderne benadering van de traditionele fado, waarbij ze deze verrijkt met jazz, wereldmuziek en pop, heeft zij een compleet unieke stijl ontwikkeld. De vertolkster is al jaren een graag geziene persoonlijkheid op de Nederlandse podia en werkte in het verleden onder meer samen met BLØF.  

EVA 
EVA (2020) is na Menina (2016) en Branco (2018) het derde album in een indrukwekkende trilogie. Branco: “EVA is een alter ego en het is tijd om haar leven in te blazen. EVA is het portret van iemand in tijden van verandering. EVA is wat ik wil zijn.” In dit album personifieert EVA de vrijheid die Cristina najaagt en daarmee wordt het album gezien als het meest persoonlijke en intieme werk tot nu toe. Een mooie kroon op haar 25-jarige carrièrejubileum.  
 
Cristina toert van 21 april tot en met 12 mei langs theaters door heel Nederland. Voor meer informatie en tickets, check www.cristinabranco.pt.