Musicalnieuws.nl

Extra voorstellingen voor de familiemusical ‘Het Geheim van Te Veel Torens’

Auteur-regisseur Mark Tijsmans: “In alle eerlijkheid overtreft het samenspel en de blijdschap mijn stoutste dromen en verwachtingen”Nog tot en met woensdag 15 september 2021 kan je op de Antwerpse Waagnatie terecht voor de familiemusical ‘Het Geheim van Te Veel Torens’, een productie van The Musical Academy samen met Deep Bridge, naar het gelijknamige boek van auteur-regisseur Mark Tijsmans. De belangstelling voor de 30 jongeren, die in 2 groepen afwisselend samenspelen met de 3 professionele acteurs Steve de Schepper (‘Sneeuwwitje’, ‘Kuifje De Zonnetempel De Musical), Aaron De Veene (Jesse uit ‘Thuis’, ‘Sneeuwwitje’, ‘Robin Hood & Ik’) en Idalie Samad (Bahar uit ‘Familie’), vertaalt zich in een uitverkocht openingsweekend en extra voorstellingen. “Zowel in het decor, de kostuums als de zaalaankleding – waar we spelen in een stijlvolle retro cabaretlook – hebben we de Waagnatie aangekleed en zijn we geslaagd in ons opzet. Het geluid is voor het publiek optimaal, dankzij het gebruik van koptelefoons. Net als mijn boeken is dit een instapmusical met veel humor, grappen en grollen. Wie musical gewoon is, ontdekt zonder meer de dubbele bodem. Als je goed let op de achtergrond, merk je dat wij er dingen in hebben ingestoken voor ‘de meerwaardezoekers’”, zegt een lachende Mark Tijsmans.

Het Geheim van Te Veel Torens’ vertelt het verhaal van een oude butler Fidelius, die komt spoken in het weeshuis waar de tweeling Willem en Nelle Ter Toren wonen. Hij komt met zeer interessant nieuws voor hen: zij zijn de erfgenamen van de Familie Trop Du Tour. Enkel Willem en Nelle kunnen de schat die verborgen ligt vinden, tenminste als ze de raadsels die Fidelius hen verteld kunnen oplossen. Maar er is haast bij, want de schat moet gevonden worden voor de dertiende en laatste toren valt. En misschien vindt de maffe familie Trop Du Tours, naast een schat, en een warm thuis, ook eindelijk verlossing. Steve de Schepper speelt Fidelius. Aaron De Veene en Idalie Samad spelen respectievelijk Catastrofe en Silence Trop De Tour. Het zijn de enige professionele acteurs die meewerken aan de voorstelling en afwisselend samenspelen met de 30 leerlingen van The Musical Academy, die de Delinquento en Petit Chici-groepen vormen.
 
 
“Ik vind het geweldig om zo een knettergekke rol te mogen spelen. Het was een zeer leuk repetitieproces ook, waar er veel ruimte was voor creatie en improvisatie. We hebben ons goed laten gaan”, zegt Idalie Samad. “Een aantal grappen komen uit het boek en zaten in het scenario, maar er zijn er inderdaad ook ontstaan door Steve, Idalie en Aaron, die op die manier hun eigen accenten geven aan de voorstelling”, vult Mark Tijsmans aan.

The Musical Academy is een dans- en musicalopleiding die sinds de start twee jaar terug al ruim 960 jongeren heeft begeleid en ondersteund. “We bieden kansen aan jonge mensen. De opleidingen zijn een mooie springplank, waarmee ze verdere stappen kunnen zetten in de artistieke wereld. Ook vandaag komt er een grote waaier mensen, vanuit Limburg tot aan de zee, bij ons les volgen. Het is fantastisch dat je met hen ook een totaalproduct kan maken, waardoor ze nu al de kans krijgen om in een professionele omgeving dit stuk te maken. Uiteraard moeten ze nog dingen leren. Het samenspel en de techniek van licht en geluid, krijg je door de ervaring. Het mooie aan ‘Het Geheim van Te Veel Torens’ is, naast de bijzondere sfeer die de aangeklede Waagnatie uitstraalt, dat de 30 leerlingen van The Musical Academy altijd aanwezig zijn en afwisselend spelen. Sommige scènes spelen we met z’n allen en dan staat iedereen on stage. Ook de nevenpersonages, die tijdens de voorstelling in de zaal zitten en de rol van de chorus voor hun rekening nemen”, zegt Grietkin, coördinator van The Musical Academy.

Het is zo bijzonder om te zien hoe de kids in al die weken zijn opengebloeid en hoe ze zich op en naast de de scène amuseren. Het zijn ongelooflijk leuke kinderen om mee samen te werken en ik beschouw hen gewoon als mijn collega’s. Wij zijn een hechte groep” zegt Idalie Samad aanvullend.

Het Geheim van Te Veel Torens’ speelt nog tot en met woensdag 15 september 2021 op de Antwerpse Waagnatie. Vanaf 23 euro heb je al een individueel ticket en voor 89 euro een familieticket voor 4 personen, inclusief reservatiekosten. Meer info en reservaties vind je op www.deepbridge.be

Producties Musical 2.0 - 2024/2025