Musicalnieuws.nl

Extra audities voor ‘Urinetown’ de musical

Op 15 en 16 juni 2024 speelt het Nationaal Jeugd Musical Theater haar nieuwe zaterdagproductie: Urinetown. Voor deze voorstelling zijn we op zoek naar enthousiaste en getalenteerde performers van verschillende leeftijden.

Kom jij auditie doen op 7 oktober 2023?

Regie: Tommie Kinneging, Muzikale Leiding: Esther Schoenmakers, Choreografie: Menno Leemhuis.

Verhaal:

Er heerst een verschrikkelijke waterschaarste in het rokerige, armoedige, apocalytische stadje dat de setting is voor Urinetown de musical. In een extreme poging om de waterconsumptie te reguleren heeft de regering een verbod op privé-toiletten ingesteld. De burgers worden gedwongen om openbare toiletten te gebruiken waar ze voor moeten betalen. Die openbare toiletten worden beheerd door de manipulatieve eigenaar R Kleinhart. Plassen is duur of gevaarlijk, want als je weigert te betalen word je zonder pardon meteen afgevoerd naar Zeikstad. Wat is Zeikstad? Niemand weet het, want van de mensen die naar Zeikstad zijn afgevoerd wordt nooit meer iets vernomen. Bobbie Goud heeft er genoeg van en spoort de burgers aan in opstand te komen. Maar de situatie wordt ingewikkeld als hij verliefd wordt op Lot, de dochter van dhr Kleinhart…

Urinetown is een satirische parodie op musical. Het is een duister verhaal over hebzucht, corruptie, onderdrukking, angst, liefde en revolutie, maar is verpakt in een hele grappige, extravagante vorm. De “knipogen” naar grote musicals als ‘Les Miserables’ worden stevig ingezet en maken Urinetown hilarisch!

Repetities en audities:

De repetities zullen plaatsvinden op zaterdagen vanaf 14 oktober 2023, met uitzondering van de schoolvakanties in onze studio op de Baarsjesweg 279 in Amsterdam.

Geef je nu op voor de audities. Iedereen van 7 tot 27 mag auditie doen!

Schrijf je nú in voor de audities via: https://www.njmt.nl/urinetown/


Producties Musical 2.0 - 2024/2025