Musicalnieuws.nl

Exclusieve presentatie 40 meespelers Beauty en het beest in Stadsschouwburg Utrecht

Op vrijdag 13 oktober a.s. van 19:30 tot 20:00 uur geven de 40 kinderen en jongeren die in vier pools meespelen in Beauty en het beest een exclusieve presentatie in Stadsschouwburg Utrecht (Hekmanfoyer).

Ze presenteren de resultaten van het vooronderzoek naar de meespelersrol dat ze deden met regisseur Moniek Merkx. Er zullen ook twee acteurs uit de professionele cast aanwezig zijn en meedoen tijdens de presentatie: Jurriën Remkes, die de rol van het beest zal spelen, en Niek van der Horst. Eerder werden de 40 Utrechtse meespelers gekozen uit 130 Utrechtse auditanten. Familievoorstelling Beauty en het beest is tijdens de kerstvakantie van 20 tot en met 30 december 2017 te zien in Stadsschouwburg Utrecht (landelijke tournee tot en met maart 2018) en wordt gespeeld door acht professionele spelers, acht zangers van het Nederlands Kamerkoor en tien lokale kinderen en jongeren (8 tot 16 jaar).

Presentatie vooronderzoek
De 40 uitgekozen Utrechtse kinderen en jongeren repeteerden op 1 en 8 oktober 2017 een dagdeel in Stadsschouwburg Utrecht tijdens een vooronderzoek met Moniek Merkx aan de rol van de meespelers. Ook op 13 oktober in de middag zal nog enkele uren gerepeteerd worden. Wat tijdens die drie sessies ontwikkeld is/wordt, is bepalend voor de rol van alle 200 meespelers in Nederland, dus de Utrechtse ploeg heeft een belangrijke taak. In december 2017 zijn er nog twee repetities van de 40 meespelers met de professionele cast. Op 13 oktober 2017 van 19:30 tot 20:00 uur is er een presentatie van dit vooronderzoek en deze is exclusief voor ouders van de kinderen / jongeren en voor pers. Na afloop van de presentatie is er van 20:00 tot 20:30 uur gelegenheid tot het maken van foto’s en het afnemen van interviews.

Meespelende kinderen en jongeren
Beauty en het beest wordt gebracht door professionele acteurs van Maas theater en dans en professionele zangers van het Nederlands Kamerkoor. Daarnaast zoekt Maas in alle tourneesteden kinderen en jongeren die willen meespelen. Regisseur Moniek Merkx over het meespeelproject: “Bij Maas zie je altijd echte mensen op het podium, stoere professionele performers die zich echt durven laten zien. Daarnaast kijken we steeds vaker naar echte mensen zonder opleiding. We zoeken ongewone persoonlijkheden, kinderen en jongeren die rustig en innemend zichzelf durven zijn.”

Betoverend theaterspektakel (8 tot 108 jaar)
Beauty en het beest is een muzikaal theaterspektakel van regisseur Moniek Merkx over een dapper meisje en een verwende prins, met twee jaloerse zussen, grappige bediendes, spetterende goocheltrucs en een zingend bos. Een betoverend liefdesverhaal met dwaaldansen en elfenmuziek voor iedereen van 8 tot 108. De hoofdrollen worden vertolkt door Gale Rama (Beauty) en Jurriën Remkes (het beest). Op donderdag 21 december 2017 beleeft de voorstelling Beauty en het beest haar première in Stadsschouwburg Utrecht en op 20 december 2017 is er een jongerengala. Na een serie in de kerstvakantie in Utrecht, toert Maas theater en dans tot en met 11 maart 2018 door heel Nederland.
 

BIJLAGE 1: SPEELLIJST UTRECHT

December 2017

Wo 20 20:00 Utrecht Stadsschouwburg Utrecht ssbu.nl jongerengala

Do 21 20:00 Utrecht Stadsschouwburg Utrecht ssbu.nl première

Za 23 20:00 Utrecht Stadsschouwburg Utrecht ssbu.nl

Zo 24 15:00 Utrecht Stadsschouwburg Utrecht ssbu.nl

Ma 25 12:00 Utrecht Stadsschouwburg Utrecht ssbu.nl

Ma 25 15:30 Utrecht Stadsschouwburg Utrecht ssbu.nl

Di 26 12:00 Utrecht Stadsschouwburg Utrecht ssbu.nl

Di 26 15:30 Utrecht Stadsschouwburg Utrecht ssbu.nl

Wo 27 20:00 Utrecht Stadsschouwburg Utrecht ssbu.nl

Do 28 20:00 Utrecht Stadsschouwburg Utrecht ssbu.nl

Vr 29 15:00 Utrecht Stadsschouwburg Utrecht ssbu.nl

Za 30 15:00 Utrecht Stadsschouwburg Utrecht ssbu.nl Landelijke tournee: 14 december 2017 tot en met 11 maart 2018. Makers Beauty en het beest

Tekst, regie: Moniek Merkx

Met: Niek van der Horst, Rosa van Leeuwen, Freek Nieuwdorp, Gale Rama, Jurriën Remkes, Anneke Sluiters, Jens van Huizen (stage), Gihan Koster (stage) een groep kinderen en jongeren en acht zangers van het Nederlands Kamerkoor

Muziek: Joop van Brakel e.a.

Decor: Sanne Danz

Kostuums: Nicky Nina de Jong

Licht: Gé Wegman

Choreografie: Art Srisayam

Coproductie: Maas theater en dans, Stadsschouwburg Utrecht, het Nederlands Kamerkoor

Beauty en het beest is mede mogelijk gemaakt met steun van het VSBfonds, Fonds 21, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting DOEN, Fonds voor Cultuurparticipatie, K.F. Hein Fonds, Stichting Elise Mathilde en de Gravin van Bylandt Stichting.

Maas theater en dans voor jong publiek

Maas maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, film, animaties, techniek en veel meer. Maas theater en dans heeft een eigen huis in Rotterdam, het Maaspodium.

Stadsschouwburg Utrecht
Na het succes van Jungleboek presenteert Stadsschouwburg Utrecht met Beauty en het beest de tweede voorstelling van een nieuwe kersttraditie. Dit keer niet met Ish Dance Collective en Jungle By Night, maar met Maas theater en dans en het Nederlands Kamerkoor. Genoeg ingrediënten voor een spannend avontuur. Beauty en het beest is te zien in Stadsschouwburg Utrecht van 20 tot en met 30 december 2017. www.ssbu.nl/beauty

Nederlands Kamerkoor
Het Nederlands Kamerkoor behoort al 80 jaar tot de wereldtop. Het staat vanaf het prille begin bekend om zijn avontuurlijke en vernieuwende koers: met het uitzetten van opdrachten aan grote componisten en jong talent, met de ontwikkeling van nieuwe vormen en met spannende samenwerkingen. Het koor wordt geroemd door critici in binnen- en buitenland: “Het Nederlands Kamerkoor blijkt voor de koormuziek wat het Concertgebouworkest is voor de orkestmuziek: een toonaangevend topensemble”, aldus de Volkskrant (2016). Sinds 2015 is Peter Dijkstra chef-dirigent van het koor.


Producties Musical 2.0 - 2024/2025