Musicalnieuws.nl

Esmée Dekker krijgt zaal in tranen als Evita

De Graaf & Cornelissen Entertainment geeft hun pareltje Evita een tweede première, deze keer met Esmée Dekker in de hoofdrol van Eva Duarte. MusicalNieuws was aanwezig bij deze première op 25 november in de Goudse schouwburg in Gouda.

Van een simpel plattelandsmeisje in Los Toldos via radio- en filmactrice in Buenos Aires en liefje van militair leider Juan Perón tot de machtigste vrouw van Argentinië en waarschijnlijk zelfs ter wereld. Zo luidt het verhaal van Eva Maria Duarte de Perón in een notendop.
 
De Graaf & Cornelissen Entertainment brengt elf jaar na de laatste versie van Evita de doorgecomponeerde musical opnieuw ten tonele. En hoe! In 1987 werd het muziekspektakel voor het eerst opgevoerd met de jonge Janke Dekker, in 1995 vertolkte Pia Douwes de hoofdrol en in 2007 Brigitte Heitzer. De Limburgse werd destijds door de kijkers van het AVRO-televisieprogramma Op zoek naar Evita aangewezen voor de hoofdrol in de musical Evita.
 
“Esmée Dekker gaf als mistress tijdens de première een geweldig visitekaartje af, waarbij meteen duidelijk werd dat zij als alternate Evita de rol moeiteloos zal kunnen vervullen.” schreven wij na de premiére van 22 oktober j.l. Deze verwachtingen maakte Esmée zeker waar. Ze zet een prachtige eigen Evita neer en raakt de hele zaal. Ook vocaal is ze erg stabiel en doet zeker niet onder voor Brigitte Heitzer.
 
Willemijn Maandag nam tijdens haar première de rol van mistress op zich. Ze had de moeilijke taak één van de meest geliefde nummers uit de show ten gehoren te brengen. Dit deed zij erg goed. Mooie zuiveren klank en een prachtige overtuigingskracht.
 
De hoofdrolspelers worden ondersteund door een geweldig ensemble, dat veel meer dan alleen zingend en dansend ondersteunt. De prachtige choreografieën, gemaakt door Chiara Re, worden uiterst strak uitgevoerd en zijn een lust voor het oog.

De Graaf en Cornelissen Entertainment mag zich gelukkig prijzen met niet één maar zelf twee fantastische Evita's. Deze Evita is zeker een versie die gezien moet worden en is geen kopie van elf jaar geleden, maar een mooiere en betere versie. Kijk HIER voor de speellijst

Door Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor het fotoverslag

 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025