Musicalnieuws.nl

Energieke groep in The Wiz door Daphne Bruineberg Producties

Op 7 en 8 Juni was in het ZaanTheater in Zaandam de DBP versie van het klassieke verhaal van het meisje Dorothy in het land van Oz. De wereldhits ”Ease On Down The Road” en ”A Brand New Day” maken van dit moderne sprookje een echte feelgood musical.

Wie kent het verhaal niet? Dorothy raakt de weg kwijt en belandt in het wonderbaarlijke land van Oz. Ze gaat op zoek naar de machtige tovenaar van Oz, die haar kan vertellen hoe ze de weg naar huis terug kan vinden. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze een vogelverschrikker zonder verstand, een blikkenman zonder hart en een leeuw zonder moed. Samen gaan ze verder. En geholpen door de goede fee Acadabra zoeken ze naar huis, hart, verstand, moed en bovenal zichzelf.

Het is een sterke cast, Valerie Lai als Dorothy is een sterke constante factor in het geheel. Valerie is een mooie verschijning en vocaal ijzersterk. Naast haar speelt Robbert van Tol de klungelige, maar innemende Vogelverschrikker. Lars van der Meer mag in zijn rol van Blikkenman stralen in zijn tapdans. Jeremy Smit is een lieve, bange, maar ook stoere Leeuw. The Wiz wordt op hilarische wijze gespeeld door Kai Brasdorp. Hij bezit een heerlijke komische timing en heeft de zaal al snel om zijn vinger gewonden. Brittany Sanders zet een heerlijke en indrukwekkende Sadista neer. Ook Kirsten Majoor als goede heks Acadabra weet haar stempel op de voorstelling te drukken.

Uiteraard is de hoofdcast niets zonder een sterk ensemble en daarom ook complimenten aan het ensemble bestaande uit: Indy Boer, Maayke van der Sluiys, Zoë Markus, Cees Majoor, Nanejda Weels, Suzanne Smit, Natascha Bruin, Ilse van der Weel, Mike Edelenbosch, Kelsey van Dam, Alex van den Brink, Lars van Ditshuizen, Lisa Wit, Kim van Teeffelen en Niels van Oorsouw.

Het is Daphne Bruineberg Producties gelukt om niet alleen het beste uit de cast te halen, maar ook het beste uit de locatie te halen. De hele zaal wordt gebruikt en zo komen er ineens overal aapjes vandaan…. Ook uit de lucht!

Daphne Bruineberg Productions produceert amateurmusical onder begeleiding van een professioneel team. Zowel het artistieke-, als het productionele- als het technische team hebben hun sporen op professioneel gebied verdiend. Het bedrijf staat voor ontwikkeling van alle deelnemers, maar ook van basis- en middelbare scholieren in de directe omgeving van het theater. Naast de producties in Zaandam, Amersfoort en Alphen a/d Rijn organiseert Daphne Bruineberg Productions musicalreizen naar Londen en New York. 

The Wiz is helaas niet meer te zien in het Zaantheater. Wel brengt Daphne Bruineberg in 2020 weer een nieuwe voorstelling naar het Zaantheater. De groep zal in 2020 aan de slag gaan met het gewaagde RENT.
Aanmelden voor die Audities kan via www.bruineberg.nl/audities Wij kijken hier heel erg naar uit!

Kijk HIER voor het fotoverslag en houdt onze facebook pagina in de gaten voor meer foto's