Musicalnieuws.nl

Energieke All Shook Up door IPA

Het weekend van 23 tot en met 25 juni speelde de getalenteerde groep van Iris Performing Arts de musical All Shook Up in de de Goudse Schouwburg in Gouda en MusicalNieuws was erbij op zondag de 25e juni.

All Shook Up is een levendige en energieke voorstelling die het publiek van begin tot eind boeit. De musical is een eerbetoon aan de klassieke rock-'n-roll muziek en de cast brengt dit met veel enthousiasme over. De liedjes zijn aanstekelijk en de choreografie is strak en energiek, wat bijdraagt aan de algehele levendigheid van de show. Het verhaal is boeiend en de personages zijn goed ontwikkeld, waardoor het publiek zich gemakkelijk kan inleven in hun verhalen. De kostuums en het decor dragen bij aan de sfeer van de jaren '50 en '60, waardoor het publiek zich in die tijd waant.

Verhaal
In All Shook Up word je omver geblazen door de muziek van Elvis. Maar vergis je niet. Het verhaal gaat niet over zíjn leven. Het verhaal is geïnspireerd op het theaterstuk Twelfth Night van Shakespeare. In All Shook Up beginnen we bij de stoere ex-bajesklant Chad en de bewoners van het plattelandsdorpje waar Chad met motorpech terecht komt. Net uit de gevangenis en gewapend met een gitaar, leren jack en een scherp oog voor vrouwen, wordt het anders zo rustige dorpje met zijn vele strenge regels door hem binnen 24 uur compleet op z'n kop gezet.
Ook het leven van Natalie krijgt van de ene op de andere dag een totaal andere wending. Ze wordt als door een blikseminslag verliefd op de macho Chad. Gelukkig is ze monteur en is zij de aangewezen persoon om zijn motor te repareren. De jonge vrouw droomt er al tijden van de wijde wereld in te trekken en ziet in de sexy Chad de ideale reisgezel. Zij probeert hem op eigenzinnige wijze hiervan te overtuigen. Chad en Natalie zijn niet de enige twee in het dorpje met vlinders in de buik. Maar is het allemaal wel wederzijds?

Patrick Bommelé's vertolking van Chad is charismatisch en boeiend, terwijl Else Hulskamp's vertolking van Natalie/Ed zowel kwetsbaar als krachtig is. Hun chemie op het podium is onmiskenbaar en draagt bij aan de algehele dynamiek van de voorstelling. Andere opmerkelijke prestaties zijn die van Joey de Boer als Dennis, Simone Ottelé als Sandra en Estra van Nieuwkoop als Sylvia. Elk van hen brengt hun unieke talenten en energie naar het podium, wat bijdraagt aan de algehele levendigheid van de voorstelling.

Het dansteam, bestaande uit Karlijn Dijkstra, Celine van Tol, Valerie van Reeuwijk, Tyara van Hal, Janine van Nielen, Jitske Roelofs, Imara van Boel, en Linde Slingerland, voegt een extra laag van dynamiek en energie toe aan de voorstelling.

Het decor van "All Shook Up" is even indrukwekkend als de cast. Het is zowel functioneel als esthetisch en draagt bij aan de algehele sfeer van de voorstelling.
Kortom, All Shook Up is een prachtig uitgevoerd muziektheaterstuk met een getalenteerde cast. Het is jammer dat deze show niet meer te zien is, maar wij kijken uit naar de volgende productie!

Na afloop van de voorstelling van zondag werd er gelijk emotioneel afscheid genomen van Iris, want zij geeft haar creatieve stokje over en stopt met Iris Performing Arts. Er was een afscheidslied voor haar geschreven en de volledige cast en crew zongen dit voor haar. Het was allemaal erg mooi en emotioneel. MusicalNieuws wenst Iris veel geluk en plezier met al haar volgende plannen.

Kijk HIER voor ons fotoverslag en kijk op onze facebookpagina voor meer foto's
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025