Musicalnieuws.nl

Edsilia Rombley maakt solo-debuut in Het Concertgebouw

Op donderdag 19 maart staat Edsilia Rombley voor het eerst met een solo-concert in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. Onder de noemer Soulful Memories geeft ze een kijkje in haar ziel en haalt ze muzikale herinneringen op.

 In het gevarieerde programma presenteert Edsilia zowel Nederlands- als Engelstalige (eigen) nummers afgewisseld met muziek die haar inspireert, waar zij op sprankelende wijze haar eigen geluid in legt. Soul is haar muzikale taal en hiermee weet ze al meer dan twintig jaar haar luisteraars recht in het hart te raken. Haar persoonlijke anekdotes, gevoel voor humor en interactie met het publiek maken Soulful Memories, een intense show die ontroert en vermaakt.

Edsilia Rombley over Soulful Memories: “Ik vind het erg bijzonder dat ik voor het eerst met mijn eigen concert in zo’n historisch gebouw als Het Koninklijk Concertgebouw mag staan. Al zoveel musici en grootheden zijn mij voorgegaan, en dat ik daar nu ook mag staan om het publiek te mogen vermaken met mijn eigen show vind ik super spannend en gaaf!”

Bekijk een kort filmpje met bekendmaking door Edsilia zelf opgenomen in Het Concertgebouw: https://www.youtube.com/watch?v=idJz-2g9o6k&feature=youtu.be

Over Edsilia Rombley Edsilia Rombley staat voor onovertroffen veelzijdigheid. Soul, pop, jazz, R&B, up tempo, ballads. Ze zingt net zo makkelijk Nederlands- als Engelstalige songs en wisselt haar theatertours af met tv-optredens. Als een van de Ladies of Soul stond zij al 15 keer in een uitverkocht Ziggo Dome. Met haar laatste theatertour The Piano Ballads & More stond Edsilia in vele theaters door heel Nederland. Na het winnen van de Nationale én Europese Soundmixshow in ‘96/’97, vertegenwoordigde zij ons land twee keer op het Eurovisie Songfestival en werd in 1998 4 e met Hemel en Aarde. In 2017 vierde ze haar 20-jarig artiestenjubileum met een speciaal optreden in Theater Carré. In 2019 speelde ze de rol van Maria in de live tv-uitzending van The Passion vanuit Dordrecht. En dan nu, op 19 maart 2020, voor het eerst solo in de Grote Zaal van Het Concertgebouw.

Praktische informatie:
Donderdag 19 maart 2020 20.15 uur Grote Zaal Edsilia Rombley & band
Kaarten vanaf € 29 zijn nu verkrijgbaar via www.concertgebouw.nl
Directe link: https://www.concertgebouw.nl/concerten/edsilia-rombley/19-03-2020

Producties Musical 2.0 - 2024/2025