Musicalnieuws.nl

Droom Glennis Grace komt uit met Whitney Tribute in AFAS Live!

Op vrijdag 5 oktober 2018, exact 24 jaar na het winnen van de Soundmixshow als Whitney Houston, staat Glennis Grace in de AFAS Live met Whitney, a tribute by Glennis Grace. Tickets voor de show zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via Eventim.nl.

Met deze show komt een grote droom van Glennis Grace uit. Grace: “Sinds ik klein ben, is Whitney Houston mijn inspiratiebron, mijn heldin, mijn grootste voorbeeld. Zij is de reden waarom ik wilde zingen. Ik vind het heel bijzonder dat ik een show mag geven die volledig in het teken staat van deze fantastische zangeres. Dat ik een avond haar hits mag vertolken en mensen mag laten genieten van haar fantastische repertoire, geeft mij een heel bijzonder gevoel.”
 
Tijdens deze bijzondere ode aan Whitney Houston brengt Glennis Grace een variatie aan nummers van de legendarische artiest. “Whitney Houston heeft een ongekend aantal hits op haar naam staan. Ik wil mensen heel graag meenemen naar vervlogen tijden door haar klassiekers te zingen. Er zitten echt zoveel pareltjes tussen die nog een keer gehoord mogen worden”, aldus Grace.
 
De tribute aan haar idool is een logische stap in de carrière voor Grace. “De show komt, gezien mijn zangcarrière, op het juiste moment, het voelt precies goed. Als 11-jarig meisje zong ik haar nummers al voluit. In 1994 won ik de Soundmixshow als 16-jarig meisje met One Moment In Time. Sindsdien zing ik bij elk optreden wel een aantal nummers van Whitney Houston. In 2012 gaf ik samen met o.a. Trijntje, Edsilia, Berget, Candy en Do een tribute na het overlijden van Whitney in de Melkweg en jaar na jaar eer ik haar tijdens de Ladies of Soul shows in de Ziggo Dome.
 
Sinds vorig jaar staat Glennis Grace, ook Internationaal, in de spotlights met haar vertolkingen van Whitney Houston na het viral gaan van een video van Run To You, gezongen door Grace tijdens Ladies of Soul 2017. “Het was bizar, bijna onwerkelijk”, aldus Grace. “Na een repost van Nikki Minaj heb ik ineens wereldwijd fans.  Ik ontvang complimenten van collega artiesten als Jennifer Hudson, Tyler Perry, Brandy en Bebe Winans. Heel bijzonder en mensen vragen steeds vaker om meer, ook Internationaal. Echt een eer, maar ik heb altijd gezegd dat ik mijn eerste tribute in Nederland wil doen. Daarom vind ik het ook echt te gek dat ik deze show in AFAS Live nu aan kan kondigen. Met deze Whitney Tribute is die cirkel rond!”
 
Tickets voor de show op vrijdag 5 oktober 2018 zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via eventim.nl en whitneytribute.nl.
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025