Musicalnieuws.nl

Dromen komen uit in Iedereen Beroemd

“Iedereen Beroemd” is een Vlaamse musicalcreatie, gebaseerd op de gelauwerde film van Dominique Deruddere. Deze Vlaams-Nederlandse film uit 2000 werd onder andere genomineerd voor een Oscar® als beste niet-Engelstalige film. De musicalcreatie ging op zondag 17 februari in première in Theater Elckerlyc in Antwerpen en MusicalNieuws was hierbij aanwezig

Jean Vereecken (Sven De Ridder) hoopt op beroemdheid en probeert zijn dromen te realiseren via de zangcarrière van zijn dochter Marva Vereecken (Joke Emmers). Wedstrijd na wedstrijd doen ze mee in de hoop een doorbraak te forceren. Marva is niet van de mooiste en is ook niet bijzonder toonvast in haar versie van "Like a Virgin" van Madonna, maar dat overziet Jean. Wanneer hij plots ontslagen wordt, geraakt hij geobsedeerd door het idee om manager van zijn dochter te worden om zo haar (of eigenlijk zijn) dromen te realiseren. Als bij toeval ontmoet hij het bekende popsterretje Debbie (Ianthe Tavernier) tijdens één van haar looptrainingen en in een impuls ontvoert hij haar. Samen met zijn vriend Willy Van Outreve (Bert Verbeke) gebruikt hij het gegijzelde meisje om toegang te krijgen tot de media om zijn zelfgeschreven nummer “Lucky Manuelo”, gezongen door zijn dochter Marva, in de hitparades te krijgen.

De voorstelling begint bij het inlopen van het publiek. We zijn bij een heuse soundmix show aanwezig. Steven Colombeen is de MC van de avond en meteen weet hij de aandacht te trekken van het publiek. Als terugkerende factor geeft hij samen met de ensemble dames de soms heftige scenes een komisch randje. De ensemble dames mogen in het voorprogramma allen laten zien dat ze kunnen performen. Lauren De Ruyck, Charlotte Suijs, Rosanne Pits & Lynn Vercauteren zijn stuk voor stuk prachtige verschijningen. Als achtergrond danseressen laten ze zien dat ze allen ook goed kunnen bewegen. 

Joke Emmers neemt de moeilijke rol van Marva op zich. In haar spel is ze erg overtuigend. En in het grote tv optreden overtuigt ze de zaal van haar star quality. Haar liefhebbende ouders werden gespeeld door Sven De Ridder en Nele Goossens. Beiden hebben de lachers op de hand en weten het publiek te amuseren. De Ridder laat het publiek ook smelten met zijn vaderliefde voor Marva.

Ianthe Tavernier speelde de rol van zangeres Debbie. In deze rol weet ze vocaal te laten horen wat ze in haar mars heeft. Haar manager Vic wordt gespeeld door Peter Thyssen. Hij speelt deze rol met verve. Het stereotype van wat een manager van bekende artiesten is. Alles voor het geld en de pers. Bert Verbeke speelt de innemende Willy Van Outreve, de oud collega van Jean die tegen zijn zin meehelpt met de ontvoering van Debbie. 

Regisseur en scenarist Frank Van Laecke fileerde het kitscherige, oppervlakkige en misleidende wereldje van de derderangs zangwedstrijden tot op het bot. Een schrijnende en cynische ontmaskering.  Maar bovenal een ode aan de Liefde. Liefde als motor voor het wanhopig realiseren van het onmogelijke. Jelle Cleymans maakt zijn debuut als componist en tekstschrijver van een musical. Hij maakte voor deze voorstelling een aantal toffe nieuwe nummers, die uren later nog in je hoofd blijven zingen.

Iedereen beroemd is nog t/m 17 maart te zien in Theater Elkerlyc en daarna nog t/m 24 april te zien in verschillende theaters in België.

Door Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag