Musicalnieuws.nl

Dogfight: Kan liefde in tijden van oorlog het overleven?

Productiehuis De Haard bracht in juni 2024 met succes de musical Dogfight op de planken. De voorstellingen vonden plaats in Amsterdam, Gouda en Tilburg en werden alom bejubeld door publiek en pers.

Dogfight is een aangrijpend verhaal over liefde, vriendschap en de gevolgen van oorlog. De prachtige muziek van de musical raakt je diep.

Het verhaal
Dogfight speelt zich af in het Amerika van de jaren 60. De 20-jarige marinier Eddie Birdlace staat op het punt om naar Vietnam te worden uitgezonden. Samen met zijn kameraden doet hij mee aan een wrange weddenschap: degene die de lelijkste date meebrengt, wint. Eddie verleidt Rose, een verlegen serveerster, en neemt haar mee naar de 'Dogfight'.
Wanneer Rose ontdekt wat Eddie's ware plannen zijn, neemt de avond een onverwachte wending. De twee komen tot een dieper begrip van elkaar en ontwikkelen gevoelens voor elkaar. Ondertussen nadert Eddie's vertrek naar Vietnam onverbiddelijk.

De cast van Productiehuis De Haard leverde een ijzersterke prestatie. De chemie tussen Brecht Coppers als Eddie Birdlace en Tamar als Rose was voelbaar tot achter in de zaal. Vocaal bezorgen het publiek regelmatig kippenvel. Maar ook de andere twee “Bee’s”: Adrian Ammerlaan als Boland en Chris van der Lee als Bernstein deden het geweldig en waren erg overtuigend. Maar ook de rest van de cast geeft een prachtig visitekaartje af.
Dogfight is door de muziek, het aangrijpende verhaal en de sterke acteerprestaties een musical die je nog lang bijblijft.

Productiehuis De Haard heeft met deze productie bewezen opnieuw een talentvol gezelschap te zijn met oog voor kwaliteit. Helaas is de tour van Dogfight inmiddels afgelopen. Houd de website van Productiehuis De Haard in de gaten voor informatie over toekomstige voorstellingen.

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025