Musicalnieuws.nl

De Rijswijkse jeugd vindt op succesvolle manier de weg naar Hamelen

In 1972 verschijnt Hamelen voor het eerst als televisieserie. Heel Nederlands zit aan de buis gekluisterd bij de avonturen van Bertram Bierenbroodspot en Lidwientje Walg. Van oktober 2003 tot en met mei 2004 bezocht Nederland massaal de musical en nu 15 jaar later waagt het Rijswijks Jeugdtheater zich aan deze klassieker.

Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer. De kinderen van Hamelen worden door de rattenvanger meegelokt naar een andere wereld. Een wereld waarin vloerkleden vliegen, dwergen geheimen hebben, prinsen strijden om de hand van prinsessen en waarin ijsheksen wel heel gemene trucs uithalen.

De hoofdrollen van Bertram Bierenbroodspot en Lidwientje Walg worden gespeeld door David Oudijk en Leslie van Galen. Deze twee talenten slepen de groep van 28 jongeren door deze voorstelling. Hun samenspel is mooi om te zien en hun stemmen zijn fijn om naar te luisteren. Het ensemble straalt van het podium af en hun enthousiasme is aanstekelijk. Pieter Dolmans en Bart Boone spelen de rollen van de poortwachter en de stadsomroeper met verve. 

Ambtenaar Ogterop wordt gespeeld door Berber Verhalle. Haar spel en mimiek zijn ijzersterk en maakt een ware karikatuur van dit karakter. Precies hoe het gespeeld moet worden. Zij wordt bijgestaan door Pleun Vermeeren als Koningin. Zij speelt ook de sterren van de hemel. Hun komische timing wordt door het publiek beloond met een goede dosis gelach. 

Roos Steenbergen en Noah Rust nemen de rollen van Prinses Madelein en Prins Tor op zich. Beiden spelen de rol op een leuke manier. Vooral het komische timing van Noah en de prachtige zangstem van Roos komen goed uit in deze rollen. Tot slot de slechterikken van het stuk. Ijsheks Wenzela wordt gespeeld door Annemijn Faber. Haar prachtige zangstem en sterkte spel blinken goed in deze rol. De dubbelrol van Gruizel Gruis en Guurt van Grasp wordt op eigen wijze gespeeld door Jesper Theijn. Zijn komische timing is van hoog niveau, ook zijn stem weet hij goed te benutten.

Het Rijswijks Jeugdtheater is in 1974 begonnen onder de naam "De Sprookjeskinderen". Deze kleine toneelgroep verwierf in de loop der jaren veel bekendheid. Later is de naam veranderd in het Rijswijks Jeugdtheater (RJT). Niet alleen sprookjes, maar ook andere musicals werden gespeeld. Het RJT is inmiddels uitgegroeid tot een grote groep enthousiaste spelers vanaf 4 jaar. De laatste decennia hebben de spelers van het RJT vele spetterende musicals gespeeld, onder andere in de Rijswijkse Schouwburg.

Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? De Musical wordt nog één keer opgevoerd op 24 november in de Rijswijkse Schouwburg.
Kaarten zijn te krijgen via; https://www.rijswijkseschouwburg.nl/voorstelling/kunt-u-ons-de-weg-naar-hamelen-vertellen-rijswijks-jeugd-theater

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025