Musicalnieuws.nl

De JTS Haarlemmermeer scoort weer met heerlijke versie van Urinetown

Er zijn musicalgroepen die je echt in de gaten moet houden, opeens zijn ze er en dan staan ze er ook!. Met 6 nominaties en 1 award bij de amateurmusical awards 2018 maakten ze veel indruk. Met Urinetown op 12 en 13 juli 2019 in de Meerse doen ze dat absoluut weer. Dat belooft wat voor de editie 2019.

Urinetown, ofwel Zeikstad, is niet de makkelijkste musical. Het vergt lef om je daaraan te wagen. En lef kan regisseur Dennis ter Vergert  beslist niet ontzegd worden.  Met een groep jongeren tussen de 16 en de 25 zet hij een heerlijke en  indrukwekkende voorstelling, op alle fronten, neer in een decor dat ze zelf bij elkaar gecrowdfund en gemaakt hebben. Gewoon heel goed! 

Het mooiste is dat alles klopt. De choreografie is prachtig, er wordt heel goed gezongen en sterk gespeeld. Met slechts 15 spelers wordt alles overtuigend neergezet. Daar moet heel hard aan gewerkt zijn, maar van vermoeidheid is geen sprake. Er wordt met ongelofelijk veel vuur gedanst, Ook in de meest vreemde houdingen wordt er zuiver en overtuigend gezongen. En het spel, ook het stille spel, gaat constant heel goed door, je komt ogen te kort.

Renzo Storm is een echt overtuigende en zeer innemende Bobby Goud. Sara Visser, voor het eerst in deze groep, maakt hele grote indruk met haar vocale kwaliteiten in de rol van Lot Kleinhart. Lars Belleman, ook voor het eerst in de groep, zet Reinhart W Kleinhart echt meer dan overtuigend neer. Kiki van de Wollenberg levert een topprestatie als Winniefred Grijpstuivers, net als Koen Wessels die het spel van de suggestie tot in de finesses beheerst in de rol van Agent Knuppel. Olaseji Akinrogunde heeft de lachers op haar hand met haar komische timing en onverstoorbare spel als agent Hoenderhok. zelfs als bakkebaarden door de lucht vliegen. Heel knap!  Niet eerder zag ik een zo perfect gecaste Kleine Eef, Isis Suarez-Menendez speelt haar heerlijk. Ama winnaar 2018  Mats Hoogland pakt de zaal helemaal in als hautaine mr. van der Valk en  enge Hakmes Harrie. Hij valt op als groot komisch talent. 

Kirsten de Vries (ama nominatie 2018) , Amber Leemans  (ama longlist 2018) Esmee Imanse en Bart van der Zwaard voeren het ensemble met vuur aan. Dansen, zingen, het is allemaal strak en indrukwekkend.Monique Pastor, Laura Korff en Jade Overtoom maken het ensemble compleet dat zindert van de energie.  Grote complimenten aan choreograaf Neil Dolan die van deze musical een absoluut visueel feest maakt. Lidwien Meeus levert knap vakwerk, iedereen in deze groep kan zingen, en goed ook.

Zoals gewend van Pier K en de JTS zijn de kostuums, kap en grime tot in de puntjes verzorgd.

Kortom, gewoon heel erg goed! Enige probleem is dat er maar twee uitvoeringen zijn. Dit verdient een veel grote publiek. Zoals iemand verzuchtte : Dit moet op tournee. Producenten u bent gewaarschuwd… Dit is gewoon heel goed.

Door Elise Kant

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025