Musicalnieuws.nl

De bijzondere versie van Mozarts Zauberflöte - the next generation van de Theateralliantie/Opera2day

Na het succes van de grootschalige succesvoorstelling Amadeus uit 2019 brengt Theateralliantie samen met OPERA2DAY de opvolger: een opwindende en actuele bewerking van Mozarts wereldberoemde opera Die Zauberflöte.

Regisseur Theu Boermans en schrijver/vertaler Frans van Deursen presenteren Mozarts wereldberoemde Die Zauberflöte in een mix van opera en muziektheater, met een snufje musical! Het is een voorstelling vol humor, prachtige zang, maar ook grof taalgebruik geworden. Alles uitgevoerd met live koor en orkest. Op zondag 11 juni zagen wij deze “Next Generation” in het Amare in Den Haag..
 
Het verhaal
Deze radicaal bewerkte Zauberflӧte speelt zich af in een dystopische toekomst waarin een groep ultrarechtse conservatieve mannen, onder leiding van Sarastro, vasthoudt aan de macht. Voor vrouwen, jongeren en minderheden is geen ruimte bij deze machthebbers. Zelfs de koningin van de nacht, een oude feministe, wordt buitengesloten. Zij én haar prinsessendochter Pamina, vechten tegen de zittende machthebbers, beiden met duidelijk andere motieven voor hun strijd. Zij worden bijgestaan door prins Tamino en Papageno, een ganzenjager in dienst van de Koningin van de nacht. De nieuwe generatie is uit op het verstoten van de macht – op zoek naar een wereld waarin iedereen gelijk is en gelijke kansen krijgt en de aarde weer leefbaar wordt.
De jonge generatie neemt hier geen genoegen mee en gaat de strijd aan om de oude machthebbers van de troon te stoten. Met de liefde als wapen vechten ze voor een nieuwe wereld van gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid.

Vanaf het eerste moment weet je dat dit geen gewone voorstelling gaat worden. De entree van Jasper van Hofwegen als Papageno met zijn geschoten ganzen is al direct hilarisch. Roman Brasser als Tamino is erg innemend en zijn spel en zang is erg sterk. Dit geldt ook voor Svenja Gabler als Koningin van de nacht en de 3 prachtige amazones: Maartje Rammeloo, Lucie van Ree en Ingeborg Bröcheler.

Maar ster van de show is toch wel Sofia Ferri als Pamina. Haar aria is echt het hoogtepunt van de show en ze verdient ook nog eens alle complimenten voor haar sterke spel. Als Pamina moet ze aardig wat incasseren van de mannen om haar heen, maar ze doorstaat alles en uiteindelijk zorgt zij samen met Tamino voor een happy end.

Mozarts Zauberflöte - the next generation is nog tot en met december door het land te zien. Kijk HIER voor de speellijst

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025