Musicalnieuws.nl

Dansers van Scapino Ballet Rotterdam presenteren eigen werk in kleurrijke voorstelling Made in Rotterdam

Scapino Ballet Rotterdam presenteert op 27 en 28 juni in het Wennekerpand in Schiedam de voorstelling Made in Rotterdam, gedanst én gemaakt door de Scapinodansers. Vier nieuwe dansstukken non-stop achter elkaar, van swingend en theatraal tot humoristisch en gepassioneerd.

Made in Rotterdam is Scapino’s danslab waar dansers zichzelf kunnen laten zien en hun talent als choreograaf verder kunnen ontwikkelen. Behalve voor de choreografie zijn de jonge makers ook verantwoordelijk voor de artistieke en technische productie van de voorstelling. Danseres Daphne van Dooren gaat de avond presenteren. In het kleinschalige en sfeervolle Wennekerpand kunnen dansliefhebbers rekenen op een diverse en verrassende voorstelling met choreografieën in uiteenlopende stijlen en thema’s, gemaakt door talenten met vijf nationaliteiten.
Naast werk van jong Scapinotalent is er ook een nieuwe choreografie van sterdanser Mischa van Leeuwen die binnenkort zijn 25-jarig jubileum viert bij het gezelschap. Hij maakte al meerdere danstukken voor Scapino en is daarnaast medeoprichter van het Rotterdamse choreografenconcours RIDCC dat binnenkort van start gaat in Theater Rotterdam.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025