Musicalnieuws.nl

Dansende illusionisten van dansgezelschap MOMIX wekken magische wereld van Alice in Wonderland tot leven in het theater

Het Amerikaanse dansgezelschap MOMIX komt in november 2022 na vier jaar terug naar de Nederlandse theaters met hun nieuwste dansvoorstelling ALICE. Opnieuw gechoreografeerd door een van Amerika's meest innovatieve choreografen: Moses Pendleton. In deze voorstelling wekt Pendleton met niets meer dan licht, schaduw, rekwisieten en het menselijk lichaam, de wereld van Alice in Wonderland tot leven.

ALICE IN WONDERLAND
Wie kent het verhaal van Alice in Wonderland niet? In het bekende kinderboek van Lewis Caroll uit 1865 kruipt het meisje Alice door een konijnenhol en belandt in een magische wereld vol rare figuren. MOMIX-choreograaf Moses Pendleton – vermaard schepper van droomwerelden vol vreemde vogels – liet zich 155 jaar later inspireren door de bizarre avonturen van dit gevoelige meisje. In de nieuwste productie ALICE van de dansende illusionisten van MOMIX ontvouwt hij een kleurrijk universum aan de kijker. In de typerende acrobatische MOMIX-danstaal, vol energie, met vervreemdende illusionistische trucs en prachtige visuele effecten. Niets is wat het lijkt te zijn, alles beweegt en verandert.
 
AL 40 JAAR EEN BEGRIP
Al 40 jaar lang verbaast MOMIX het publiek. Het gezelschap staat internationaal bekend om de presentatie van werk van uitzonderlijke inventiviteit en fysieke schoonheid. Choreograaf Moses Pendleton over de nieuwste creatie ALICE: “Ik wilde het verhaal van Alice niet opnieuw vertellen. Het is voor mij het begin voor nieuwe ontdekkingen, een zoektocht naar onze grenzen. Ik wil deze show naar plekken brengen waar MOMIX nog nooit is geweest, waar dans, licht, muziek, kostuums en videoprojecties samen komen.”
“Alice by Momix is a triumph of imagination, illusions, and special effects, a mind blowing show”
The World of Dance

ALICE van MOMIX is exclusief in 16 verschillende theaters in Nederland te zien in de maand november 2022. Kijk voor de volledige speellijst op  www.ntk.nl/voorstelling/momix-alice.