Musicalnieuws.nl

Damiaan: Historalia’s beste pareltje tot nu toe!

De show Damiaan is een adembenemend spektakel dat plaatsvindt in de open lucht, onder de sterrenhemel van het Abdijpark in Scherpenheuvel. Historalia dat bekend staat om zijn grootse historische voorstellingen heeft met Damiaan zichzelf overtroffen.

Het verhaal draait om Pater Damiaan, een man die zijn leven wijdde aan de leprapatiënten van Molokai. De show is een eerbetoon aan zijn onbaatzuchtige dienstbaarheid en de offers die hij bracht voor de mensheid. Het script, geschreven door Luc Stevens, vangt prachtig de essentie van het leven van Pater Damiaan en zijn onwankelbare toewijding aan zijn zaak.

De cast van de show is een mix van professionele acteurs en vrijwilligers, die allemaal hun unieke talenten inbrengen. De hoofdrol van Pater Damiaan wordt gespeeld door Pieter Jan De Paepe, die een uitzonderlijke prestatie levert. Zijn vertolking van Pater Damiaan is zowel ontroerend als inspirerend, en vangt de geest van de man die alles gaf voor anderen.

De overige castleden omvat onder anderen Nordin de Moor als Mano, Kato Haes als Lani, Tim Saey als Pater Albert Montiton / John Glennstone, Janis van Dorsselaer als Kaia, Steven Colombeen als Eerste Minister, Maja van Honsté als Gids, Leendert De Vis als Bisschop, Anaïs Simon als Maria en Matthew De Bruyne als Noé. Elke acteur brengt zijn personage tot leven met een diepte van emotie die bijdraagt aan de algehele impact van de show. Mede door de regie van Luc Stevens brengen ze de geschiedenis tot leven.

De muziek, gecomponeerd door Sam Gevers, is zeker een hoogtepunt van de show. Perfect uitgevoerd door de fantastische cast.

Samengevat is "Damiaan" een show die je gezien moet hebben. Het is een ontroerend eerbetoon aan een man die zijn leven wijdde aan het dienen van anderen. De cast, de zang, de muziek en de setting komen allemaal samen om een echt onvergetelijke ervaring te creëren. Ga dit zien!

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025