Musicalnieuws.nl

Company van Amsterdam Musical onthult de geheimen van liefde en vriendschap

Tien jaar geleden bracht Amsterdam Musical ook de musical Company, maar deze show verdient het om nog een keer gespeeld te worden. Met een andere cast is het ook weer een andere show. Op donderdag werd de show op overtuigende wijze uitgevoerd door cast “New York”,

Op West End en Broadway werd de rol van Bobby uitgevoerd door een dame, maar deze keus had Amsterdam Musical niet, want de rechthebbenden gaven geen toestemming om de gender-swap versie te spelen. Maar Marc zette een geweldige vrijgezelle Bobby neer, die worstelt met zijn verlangen naar liefde en toch ook niet in staat is zich aan iemand te binden.

Company is een bitterzoete musical comedy met tekst en muziek van Stephen Sondheim. Wat Company als musical uniek maakt, is dat er geen vaste verhaallijn wordt gevolgd. Er worden diverse scènes gespeeld die wel allemaal op een of andere manier gelinkt zijn aan de 35ste verjaardag van Bobby.
Bobby neemt bevriende stellen en zijn eigen verhoudingen met zijn vriendinnen onder de loep. Zo ziet hij zowel de wonderen als de valkuilen die relaties met zich meebrengen. Hoewel Bobby beseft dat relaties in werkelijkheid niet zo mooi zijn als in sprookjes, realiseert hij zich ook dat het leven misschien wel beter is wanneer je iemand hebt om het mee te delen.

De regie van Bernd Duenk is strak en vlot, met een perfecte balans tussen humor en ontroering. Het decor bestond slechts uit een viertal opbergboxen en twee barkrukken en deze worden op verschillende originele manieren gebruikt, erg inventief.

Naast Marc werden ook de bijrollen sterk gespeeld. De dynamiek tussen de getrouwde koppels (Bobby’s vrienden), was zowel hilarisch als ontroerend. Het publiek kon lachen, maar ook meevoelen met hun persoonlijke strubbelingen. Als stellen zagen wij Barry en Anna als HARRY & SARAH, Pepijn en Judith als PETER & SUSAN, Gerrit en Pascal als JAMIE & PAUL, Ruben en Lotte als DAVID & JENNY en Carlo en Tessa als LARRY & JOANNE.
Speciale complimenten ook voor Zuleya, Gigi en Evelien die de vriendinnen van Marc speelden. Stuk voor stuk zowel vocaal als qua spel erg sterk.

De voorstelling is dit weekend nog te zien, maar helaas is het zo goed als uitverkocht. Hou de site van Amsterdam Musical in de gaten voor de volgende productie.

Kijk HIER voor enkele foto's en op onze facebookpagna voor een uitgebreid fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025