Musicalnieuws.nl

Carrie de Musical door Unidos – een avond die je niet meer vergeet…

Unidos staat al jaren bekend om uitbundige shows met grote getalenteerde casts. Dit jaar zocht deze vereniging het wat donkerder op en bracht de horrormusical Carrie. Carrie, gebaseerd op het boek van Stephen King kende een slechte start op Broadway maar is door een actieve fanbase altijd één van de meest bekende Broadway flops geweest. Door deze status is de show nooit helemaal weggeweest en wordt het nu geregeld opgevoerd. Niet slecht voor een show die na 16 officiële voorstellingen het doek zag vallen op Broadway!

Het verhaal focust zich op Carrie White, een rare, eenzame tiener die wordt gepest. Thuis is het niet minder makkelijk door haar zwaar religieuze moeder.
Ondanks de pesterijen lijkt verandering aanstaande wanneer Carrie wordt meegevraagd naar het schoolbal.
Haar moeder blijft sceptisch maar Carrie weekt zich los van haar en gaat toch.
Helaas laten de pestkoppen haar niet met rust en vernederen Carrie op deze avond die haar leven had moet veranderen. Het bal kunnen navertellen zal uiteindelijk bijna niemand kunnen doen…
 
Unidos heeft ook voor deze productie weer veel spelers weten te strikken. We zien oudgediende maar ook een aantal nieuwe gezichten.
Ondanks het verhaal wat anders suggereert is Carrie echt een ensemblestuk en mooi is het dan ook dat de gehele cast ook in de scenes die om de hoofdpersonen draait altijd aanwezig is op toneel. Het toneelbeeld is donker en duister met hangende stoelen aan het plafond, een mooie knipoog naar het telekinetische thema dat een belangrijke rol speelt in de show.
 
Hoewel het echt een ensemblestuk is, is er voor Carrie een sterke hoofdbezetting nodig en Unidos is het ook dit jaar weer gelukt om een geote groep getalenteerde spelers te vinden.
Zonder iemand te kort te doen moeten we natuurlijk Annika van den Hoff- van Tongeren (als buitenbeentje Carrie), Lisanne Wensink-Kops (als ijzersterke van God bezetene moeder), Denise Bakker (als de ‘overlever’ Sue), Marlies Bax (als de pinnige Chris), Marloes Verwoort (meelevende ms Gardner) en Rick van Zijtveld (als Tommy) apart benoemen in hun rollen die deze show dragen.
Maar, laten we het grote ensemble niet vergeten: Daniel Nijland, Daphne Kuntz, Deniece Geerlofs, Diane Duinker, Fleur Witteman. Floris Sliggers, Hendrien Rill, Jeffrey Bruijntjes, Jeroen de Brouwer, Kimberly de Heer, Malou Folmer, Marieke Kors, Mireille Adelaar, Nadeche van Ackooij-Spruit, Nadesh Hendriks, Nadia Kuling, Pip Berger, Rachel Kersbergen-Korver, Rowan Zwikstra, Roy de Gruijter, Sofie Delst- van der Marel, Stijn de Boer, Yerdin Adelaar, Kirsten de Boer, Mathijs Kuiper, Rob Seppenwoolde, Wouter Jansen, Patrick Koelman, Bart Bijker, Baris Kirik en Irene Bax, allen zorgen ervoor dat er met Carrie weer een dijk van een voorstelling in Stadsschouwburg Velsen stond!

Door Anniek de Wild

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025