Musicalnieuws.nl

Burgemeester Bart Tommelein ontvangt Eftelingbewoners in Oostende

Oostende, aan de Belgische kust maakt zich op voor de komst van enkele Sprookjesbosbewoners. Binnenkort wordt daar immers de Efteling-musical Sprookjesboom opgevoerd. Vandaag kregen Pardoes en Ezel al een rondleiding door Oostende en ze waren niet alleen...

Pardoes en Ezel kregen gezelschap van een houthakker. Samen bewonderden ze het station, maakten ze een wandeling door het Leopoldspark en gingen ze uitwaaien op het strand. De toer eindigde in het Kursaal van Oostende waar ze door niemand minder dan burgemeester Bart Tommelein werden voorgesteld aan de pers.
 
Dit alles kadert in een tweede editie van 'Efteling aan Zee'. Net als vorig jaar, wordt het Kursaal van Oostende helemaal omgetoverd in unieke Eftelingsfeer. De kinderen kunnen verkleed naar het theater komen, zich laten schminken of enkele Sprookjesbosbewoners ontmoeten en in de verschillende decors op de foto gaan. Als kers op de taart kan het hele gezin genieten van de interactieve familiemusical met sprookjesfiguren zoals Roodkapje, Draak en Assepoester.
De burgemeester is alvast trots op de samenwerking tussen de Efteling en de stad Oostende. Hij stond samen met Ezel de pers te woord om de musical voor te stellen en Ezel deed vrolijk mee met de persconferentie. Als een volleerde woordvoerder beantwoordt hij alle vragen en neemt hij de tijd om met elke journalist een praatje te slaan. Op een heel naturelle manier vult de acteur de wachttijd met enkele mopjes. Zelfs met een publiek dat volledig uit volwassenen bestaat, weet hij de aandacht te trekken en een glimlach op elk gezicht te toveren.
 
Benieuwd wat die houthakker bij het gezelschap doet?
Dat heeft natuurlijk alles met het verhaal te maken! De houthakker verstoort de rust in het Sprookjesbos. De bewoners weten niet wat te doen met zo'n echte mens in hun bos. Als Wolf en Heks met een gemeen plan de houthakker dan ook nog overtuigen om Sprookjesboom om te hakken, is het hek helemaal van de dam. Als dat maar goed komt...
Help mee het Sprookjesbos redden, op 5 en 6 april in Kursaal Oostende.

Door: Marjolein Schabregs
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025